Tuesday 15 January 2008

Είσαι Emo; Άρα Είσαι Trendy (Μέρος Γ' - "OMG!!! Είμαι Τόσο Cool": Η Ιστορία Ενός Trendy)

Ακολουθούσα. Δεν μπορούσα να κάνω και τίποτε άλλο. Ο πολύς κόσμος που είχε μαζευτεί εκείνη την μέρα στο Mall βοηθούσε πολύ στο να μην καταλάβουν ότι κάποιος τους παρακολουθεί. Προσπαθούσα να ακούσω τι λέγανε. Δεν έπιασα και παρά πολλά παρά μόνο κάτι LOL και OMG που τα έλεγαν σχεδόν σε κάθε πρόταση. Μετά από μια μικρή διαφωνία που ακολούθησε για το αν θα κάτσουν στο Envy ή στο Ruby Tuesday και για το πιο από τα δύο είναι το πιο cool, αποφάσισαν να πάνε πρώτα για καφέ στο Envy και μετά για μασαμπούκα στο Ruby. Έτσι κι εγώ ακολούθησα...

Ευτυχώς το δίπλα τραπέζι απ' όπου είχαν κάτσει ήταν άδειο και έτσι μπορούσα να ακούσω καλά το τι έλεγαν:
- ΟΜG Σάκη!! Λατρεύω τα νέα σου μοκασίνια... Super trendy!!
- Cool Τζέση. Cool... Nα σου πω Τάκη, το καινούργιο της Παπαρίζου το άκουσες;
- Τα σπάει, είπε ένας φίλος του που κάθονταν δίπλα του.
- ΟMG! OMG! Σάκη το έχω αν θες..., πετάχτηκε μια κοπελίτσα που φορούσε την "Άρτα και τα Γιάννενα" από βραχιόλια και κολιέ πάνω της.
- Καλά Πέγκη είσαι και πολύ Yassou Maria..., της είπε ο Σάκης.
- 3 LOL ρε... 3 LOL!!!, του απάντησε ο φίλος του. Ρε συ, είδες το νέο μου προφίλ στο Hi5; Έχω βάλει κάτι ωραία γκομενάκια.
- Αυτά είναι... Θα το τσεκάρω. Δες κι εσύ στο myspace τι παίζει.
- Cool...

Με αυτή την κουβέντα άρχισα να αναρωτιέμαι: αν στην καθημερινή ζωή τους μιλάνε λες και βρίσκονται πίσω από κάποιον υπολογιστή, τότε, όταν πραγματικά βρίσκονται πίσω από τον υπολογιστή τους, μιλάνε κανονικά ή έτσι και χειρότερα; Αν και τους trendy τους έχω δει σχεδόν στα περισσότερα μέρη που έχω πάει, πρώτη φορά τους παρατηρούσα. Έτσι έγραψα την δική μου ερμηνεία για το τι σημαίνει να είναι κανείς "trendy":

Οι trendy (είδος homo hlehlekious panilithious) είναι ένα είδος ανθρωπωειδών που έκαναν την εμφάνισή τους από τότε που ο άνθρωπος έμαθε να φοράει ρούχα και κυρίως βγαίνουν μετά την βροχή, κάτι σαν το ουράνιο τόξο, μιας και ντύνονται σαν κι αυτό. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα πανάκριβα ρούχα και κινητά (άνω των €500) ενώ τα κορίτσια φορούν από 3 κιλά βραχιόλια με καρδούλες σε κάθε χέρι. Στα αγόρια αρέσει το ροζ χρώμα και τα τεράστια γυαλιά τύπου Ray-Ban, ενώ στα κορίτσια τα θεόστενα τζιν και η λακ τους. Το μάσημα της τσίχλας είναι απαραίτητο 24/7 σε βαθμό που ο εγκέφαλος αδρανεί όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του και να εστιάζει στο μάσημα. Όλοι τους έχουν προφίλ σε sites τύπου "Hi5" για να το παίζουν και καλά γκόμενοι και γκόμενες ενώ το iPod είναι το μοναδικό απαραίτητο αξεσουάρ που πάντα ξεπροβάλει από την κωλότσεπη, ενώ περιέχει τραγούδια τα οποία παραπάνω από τα μισά τους είναι άγνωστα και απλά τα έχουν μόνο και μόνο γιατί είναι hit!


Καθόμουν και τους παρατηρούσα αποχαυνωμένος, σαν να ήταν ένα καινούργιο είδος ανθρώπων πίσω από προστατευτικά κάγκελα κάποιου ζωολογικού κήπου. Δεν μπορούσα όμως ακόμα να καταλάβω προς τι αυτός ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει μεταξύ των emo και των trendy. Ίσως οι trendy να ζήλεψαν τους emo που είναι πιο trendy κι από τους trendy. Ίσως οι emo να ζήλεψαν τους trendy που η ζωή τους έχει χαμογελάσει κι έχουν ένα μπαμπάκα να τους εκπληρώνει οποιαδήποτε επιθυμία, όσο ακριβή κι αν είναι αυτή και κλαίνε γι' αυτό. Φεύγοντας από το The Mall, για ένα πράγμα ήμουν σίγουρος: και για τους emo και για τους trendy, όπως κάθε μόδα, έτσι κι αυτή, θα περάσει...


202 και σήμερα...

7 ουρλιαχτά:

  • revqueer said...

    Όχι απλά θα περάσει αλλά, να μου το θυμηθείς, θα έρθει εποχή που θα λέμε αμάν και πότε να έρθουν πάλι στη μόδα!

    Strahd said...

    Λες να γίνουν χειρότερα τα πράγματα;;;

    OMG!! :p

    Hfaistiwnas said...

    Ελπίζω όχι strahd, φοβάμαι όμως ότι θα επανέλθουν στην επικαιρότητα. Κάτσε να τελειώσει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και θα επανέλθουν τα παιδιά (τρέντυ, γουέντυ, ήμο, ξήμο..κλπ).

    Anubis said...

    Επέτρεψέ μου ως επιστήμονας να κάνω τις εξής διορθώσεις:
    τα Emo και τα Trendy σύμφωνα με τη Nomenclature (διεθνή επιστημονική ονοματολογία) ανήκουν στα παρακάτω είδη:

    Homo melancolicus με 2 υποείδη τα:
    H. m. autoctoniensis και
    H. m. emotionalis

    και
    Homo ridiculus
    με τα 3 υποείδη:
    H. r. bershkalis
    H. r. pullandbearus
    H. r. trendiae


    έτσι για να είμεθα πιο ακριβείς :)

    Strahd said...

    @ηφαιστίωνα
    Καλά σε δουλειά να βρισκόμαστε με τον Ζαχόπουλο και τους emo....

    @anubis
    Σωστή η παρέμβασή σου. :)

    Anonymous said...

    Emo-Trendy einai 8a perasei (h moda!!) kai otan tha megalwsoyn san kala paidakia tha gelane :-)

    Girishajin said...

    Πάντως αυτά τα παιδάκια είναι για πολλά lol...:p Είναι τυχερά βέβαια που έχουν τον μπαμπάκα τους απο πίσω να τους αγοράζει όλα αυτά τα πανάκριβα ρουχαλάκια...