Monday 14 January 2008

Χρύσες Σφαίρες 2008: Οι Νικητές

Είπα να ξεκινήσω την βδομάδα με ένα νέο: τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών για φέτος. Μπορεί η απεργία που κήρυξαν οι σεναριογράφοι πριν κάμποσες βδομάδες να είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της προβολής της απονομής, δεν πτόησε όμως την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Hollywood να ανακοινώσει χτες, σε μια λητή press conference, τους νικήτες των 65ων βραβείων Χρυσής Σφαίρας.

Το Atonement (Εξιλέωση), που κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 24 Ιανουαρίου, κέρδισε το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας ενώ το Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας σε κωμωδία η μιούζικαλ. O Daniel Day-Lewis κέρδισε το βραβείο στο πρώτο ανδρικό ρόλο σε δραματική ταινία για την ερμηνεία του στο There Will Be Blood, 21 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, ενώ η Julie Christie το πρώτο γυναικείο στο Away from Her. Στις κωμωδίες ο Johny Depp κέρδισε το πρώτο ανδρικό για το Sweeney Todd και η Marion Cotillard το πρώτο γυναικείο για το La Vie en Rose. Στους δεύτερους ρόλους ο, αδικημένος σε προηγούμενα βραβεία, Javier Bardem κέρδισε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο No Country for Old Men (8 Μαρτίου στην Ελλάδα) και το δεύτερο γυναικείο η Cate Blanchet για το I'm Not There που κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου (προσωπικά πιστεύω πως ήταν η μόνη που άξιζε σε όλη την ταινία. Έδωσε μια τρομερή ερμηνεία πραγματικά).

Καλύτερη ξένη ταινία κέρδισε το Le Scaphandre et le Papillon (Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα), ενώ ο σκηνοθέτης της, Julian Schnabel, κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας. Σενάριο κέρδισε το No Country for Old Men των αδερφών Coen και καλύτερο τραγούδι το Guaranteed από την ταινία Into the Wild που κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 14 Φεβρουαρίου. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων το Ratatouille και τέλος καλύτερη μουσική κέρδισε o Dario Marianelli για το Atonement.

Σειρά έχουν οι τηλεοπτικές σειρές.

Καλύτερη δραματική σειρά κέρδισε το Mad Men, καλύτερη κωμική σειρά το Extras ενώ καλύτερη μίνι σειρά το Longford. Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε μίνι σειρά κέρδισε ο Jim Broadbent στο Longford ενώ για γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Queen Latifah για το Life Supprot. Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμική σειρά κέρδισε ο David Duchovny (o γνωστός μας Fox Mulder από τα X-Files) για την σειρά Californication και το βραβείο για καλύτερη γυναικεία ερμηνεία πήγε στην Tina Frey για το 30 Rock. Στις δραματικές σειρές το βραβείο για καλύτερη ανδρική ερμηνεία πήγε στον Jon Hamm για το Mad Men και γυναικείας ερμηνείας στην Glenn Close για το Damages. Τέλος καλύτερος δεύτερος ανδρικός ρόλος σε τηλεοπτική σειρά πήγε στον Jeremy Piven για το Entourage και δευτερος γυναικείος στην Samantha Morton για την ερμηνεία της στο Longford.

Αντε και του χρόνου πάλι. Εμπρός για τα Oscars τώρα...


203 και σήμερα...

0 ουρλιαχτά: