Monday 28 March 2011

Blogoscars 2011: Best Films 10 - 06 (by Mitsaso Bellucci)



10. Rabbit Hole

O πολυλατρεμένος John Cameron Mitchell κάνει την πρώτη mainstream και συνάμα ακαδημαική του σκηνοθεσία... να πω την αμαρτία μου, αν δε διάβαζα το όνομα του στα credits δεν καταλάβαινα οτι είναι δικιά του η ταινία, αλλά το έργο βγήκε πολύ καλό anyway, με κέντρο βάρους την Kidman που μας θύμισε τη σταρ που ήταν δέκα χρόνια πριν και ένα μεστό σενάριο που αντιμετωπίζει το τραγικό του premise χωρίς μελόδραμα και με πολλή ουσία. Εύγε, αλλά απο την άλλη φορά θέλω πιο έξαλλες καταστάσεις, ακούς JCM?


9. Les Amours Imaginaires

O Xavier Dolan στη δεύτερη μόλις του ταινία έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στον κόσμο με το δικό του, προσωπικό στυλ... το οποίο μπορεί να είναι λίγο hipsterοψωνίστικο και εγωκεντρικό, αλλά με το κεντρικό θέμα της δεύτερης του ταινίας... it just works! Στα συν τα εξαιρετικά visuals και το οτι παρά τον εγωισμό του, πάντα μας δίνει καθηλωτικούς γυναικείους ρόλους... η Anne Dorval και η Monia Chokri μπορούν να τον ευχαριστούν.


8. Toy Story 3

Γίνεται το τρίκουελ να είναι καλύτερο απο τις δύο πρώτες ταινίες? Αυτό που δεν κατάφερε ο Νονός, το κατάφερε η Pixar! Βέβαια θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς την βεβιασμένα μαύρη, άραχλη και σχεδόν μηδενιστική κορύφωση πριν το Disneyικό θαύμα-λύση, αλλά το απίστευτο χιούμορ σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και ο συγκινητικός επίλογος επανορθώνουν ταμάλα. Και φυσικά ο Ken!

7. Easy A

The New Mother of all teen flicks... Mean Girls, κάνε πέρα!!! Όλα σε αυτή την ταινία δούλεψαν ρολόι. Δεν υπήρχε λεπτό στην ταινία που να μην ήταν αστείο με έναν καινούριο και μη-κλισέ τρόπο, η Emma Stone και όλο το δευτερεύον καστ δίνουν ρεσιτάλ, και ο Penn Badgley είναι πιο γκομενάκι απο ποτε!

6. Black Swan

Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά. Ένα θέμα που έχει πάψει να είναι πρωτότυπο τα τελευταία 10 χρόνια ο Aronofsky το χειρίζεται τόσο δεξιοτεχνικά, που σχεδόν σε βάζει μέσα στο μυαλό της ολοένα και λιγότερο αθώας μπαλαρίνας... και το μυαλό της δεν είναι ακριβώς το πιο ιδανικό μέρος για ένα ευχάριστο δίωρο.

0 ουρλιαχτά: