Saturday 19 March 2011

Blogoscars 2011 - Best Director (by Mitsaso Bellucci)

Έλα να μπαίνουμε στο ζουμί σιγά σιγά...! Το να ψάχνω ποιός η ποιά δευτεράντζα σε κάθε ταινία μου τράβηξε την προσοχή πιο πολύ ήταν κομματάκι δύσκολο, αλλά το ποιές φετινές σκηνοθεσίες μου έκαναν μπαμ περισσότερο το'βγαλα σε δυο λεπτά, ανάμεσα στο τι να μαγειρέψω σήμερα και στο αν θα πιω κρύο νερό ή βρύσης με το depon που πήρα σήμερα... πάμε λοιπόν στην ξεπετούλα μας! :P


10.Christopher Nolan - Inception
To'χεις, βρε Christopher μου, είπα εγώ οτι δεν το έχεις? Αλλά να... αμα θες άλλη φορά να μην είσαι το filler της τελικής δεκάδας, κοίτα όταν κάνεις την πιο πρωτότυπη και φιλόδοξη ταινία της δεκαετίας να έχεις και λίιιιγο μεγαλύτερη φαντασία στα settings και στους χαρακτήρες. Νισάφι πια με τα daddy issues του καθενός!

9. Matthew Vaughn - Kick Ass
Ο κύριος απο δω καταφέρνει να κάνει όλο και πιο ατόφια fun ταινίες... και θα είχε κάνει την καλύτερη κόμικ ταινία των τελευταίων χρόνων, αν δεν έβγαινε κι άλλη μία με καλύτερο αρχικό υλικό απο τις ονειρώξεις του Mark Millar :P

8. Mark Romanek - Never Let Me Go
Mετρημένη, τίμια και λιτή κοψοφλεβιά.

7. Giuseppe Tornatore - Baarìa
Ο άνθρωπος ακόμα και σήμερα επιμένει να πιάνει τη νοσταλγία του και να την κάνει ταινία...! Φέτος, σαν στόρυ, δεν του βγήκε και τόσο, αλλά απο εικόνες μας έδωσε να τρώνε και τα αγέννητα εγγόνια μας.

6. Gregg Araki - Kaboom
Αστείο, καυλιάρικο και αμετανόητα random, το νέο πόνημα του Araki μου έχει μείνει ακόμα φρέσκο σαν μια καραμέλα μέντας βυθισμένη στον Βορειο Παγωμένο Ωκεανό!

5. Xavier Dolan - Les Amours Imaginaires
Όχι, δεν είναι απλά κοντινά slow motion πλάνα σε hipster ρούχα, παπούτσια και κομμώσεις! Είναι μια ωδή στον ανούσιο έρωτα, στα self-inflicted "συναισθήματα" και στην αμαρτία της ματαιοδοξίας!

4. Jaco Van Dormael - Mr.Nobody
Η Amelie σε sci-fi mindfuck βερσιόν... λυρικό, χαοτικό, οπτικά πανέμορφο, θα σου μείνει ακόμα κι αν δεν καταλάβεις Χριστό απ'ότι είδες...!

3. Darren Aronofsky - Black Swan
Θα μπορούσε να είναι και πρώτος στη λίστα... πήρε μια απλή ιστορία για μια μισότρελη περφεξιονίστρια και την έκανε σπουδή πάνω στην ψυχική καθίζηση του ανθρωπου.

2. Edgar Wright - Scott Pilgrim vs. the World
Κατα βάσιν, δεν έκανε κάτι παραπάνω απο το να μεταφράσει το κόμικ στο πανί καρέ προς καρέ... μαζί με τα onomatopoeia και τα cartoon effects και τα πάντα... αλλά το οτι είχε τα αρχίδια να το κάνει σε έναν κινηματογραφικό κόσμο χωρίς φαντασία αρκεί να τον ανεβάσει μέχρι εδω πάνω!

1. Gaspar Noé - Enter the Void
Ντάξει, ο άνθρωπος το παραδέχτηκε, έκανε την ταινία γιατί ήθελε να παίξει με τους νέους του γερανούς για τις κάμερες... αλλά στην πορεία του βγήκε μια ταινία που πάει το σινεμά μπροστά! Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις σαν να είσαι σε τριπάκι απο LSD χωρίς να χρειαστεί να βάλεις φαρμάκια στον οργανισμό σου :P

0 ουρλιαχτά: