Wednesday 28 March 2007

Is This Living? - Σχόλια Για Το Playstation 3


Μας τα έκανε τσουρέκια η Sony. Playstation 3 ακούγαμε και Playstation 3 δεν βλέπαμε. Τουλάχιστον εμείς οι "ποταποί" Ευρωπαίοι... Στη αρχή είχε ανακοινωθεί για τις 27 Νοεμβρίου, όπως και στην Αμερική δηλαδή. Αλλά φαίνεται εμείς δεν γεμίζαμε το μάτι στην Sony και το πήγε για 23 Μαρτίου του 2007. Με κείνα και με τούτα λοιπόν πέρασε ο καιρός... Και επιτέλους και εμείς μπορούμε να χαρούμε το Playstation 3. Άξιζε όμως η αναμονή; Για να δούμε.

Το πρώτο που βλέπει κανείς αντικρίζοντας το Playstation 3 είναι το πόσο μεγάλο και ογκώδες είναι. Λέγαμε πριν για το X-BOX αλλα και η Sony τώρα δεν πήγε πίσω. Η κονσόλα ζυγίζει 7 κιλά περίπου και σίγουρα θα φτιάξετε μπράτσα μέχρι να την κουβαλήσετε σπίτι. Πέρα από αυτό όμως η κονσόλα είναι αρκετά καλή, και μόνο καφέ δεν φτιάχνει. Ας τα δούμε ένα ένα. Η έκδοση που κυκλοφορεί εδώ στην Ευρώπη είναι με τον 60GB σκληρό δίσκο. O επεξεργαστής της είναι IBM "Cell" και με κάρτα γραφικών από την NVIDIA ενώ κάνει πάνω από 2 τρισ. υπολογισμούς το δευτερόλεπτο!! Δηλαδή 320 φορές περισσότερους από ότι το Playstation 2. Φυσικά και περιέχει και HDMI υποδοχή για να συνδέσετε την κονσόλα σας σε κάποια LCD HD TV για να μπορείτε να απολαύσετε τα παιχνίδια σας σε 1080p ανάλυση.

Μιας και μιλάμε για τα παιχνίδια η Sony EΠΙΤΕΛΟΥΣ έβαλε σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι στιγμής να παίζουν και σε 5.1 Dolby Digital όπως ξεκίνησε να κάνει το X-BOX. Και φυσικό ήταν αυτό μιας και υποστηρίζει Blu-Ray playback και στα games αλλά και στις ταινίες. Φυσικά είναι compatible με τα περισσότερα παιχνίδια από Playstation 2 και 1 και με CD-ROM, CD-RW, DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD+R.

Το νέο χειριστήριο του μοιάζει στο Dualshock 2 του Playstation 2, αλλά αυτή την φορά είναι Wireless και είναι και motion sensitive (κάτι σαν το χειριστηριο του Wii ένα πράγμα -- όχι δεν θα παίζεται έτσι στα περισσότερα παιχνίδια). Το κακό είναι ότι σε αυτό το χειριστήριο έβγαλαν το rumble και πολλές φορές με ξενερώνει άγρια αυτό. Και όπως κάθε wireless χειριστήριο, έτσι κι αυτό θέλει το φορτισμά του. Εδώ δεν βάζετε καινούργιες μπαταρίες, αλλά το συνδέετε με το usb καλώδιό του και το βάζετε και φορτίζει.

Έχει 4 usb θήρες, και 3 θήρες για να βάλετε memory sticks και να δείτε φωτογραφίες, να ακούσετε μουσική ή να δείτε video μέσω αυτών. Οι memory sticks που υποστιρίζει είναι SF, Memory Stick Dual Pro και SD. Έχει και μια οπτική έξοδο για να το συνδέσετε σε κάποιο αποκωδηκοποιητή Dolby Digital και να απολαύσετε τα παιχνίδια σας και τις ταινίες σας σε 5.1 και 7.1 Dolby Digital. Τα μουσικά αρχεία που αναγνωρίζει είναι τα MP3, ATRAC και WMV, ενώ από videos παίζει μόνο σε MPG-4 (το ίδιο format που υποστηρίζει και το PSP). Αυτή την φορά υπάρχει και η δυνατότητα του Remote Play, να συνδέσετε δηλαδή το PSP σας με το Playstation 3 και να μπορείτε να κάνετε κάποια παραπάνω πράγματα σε κάποια παιχνίδια (αν θυμάστε υπήρχε αυτή η δυνατότητα με το το Cube της Nintendo και το Gameboy, αλλά και τώρα με το Wii και το DS) και όχι μόνο.

Και πάμε στο online μέρος του μηχανήματος... Το Playstation 3 μπορείτε να μπήτε στο internet μέσω ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ή wireless (IEEE 802.11 b/g). Είναι πάντωτε online ακόμα και όταν το έχετε σε stand-by mode, ενώ μπορείτε να παίξετε και οnline παιχνίδια με φίλους σας, να μπείτε στο internet, να κατεβάσετε demos, videos και άλλα πολλά για το Playstation 3, ενώ μπορείτε και να κάνετε chatting με όσους φίλους σας είναι online, είτε μέσω μικροφώνου είτε με μηνύματα ή να κάνετε και video conference. Επίσης υποστηρίζει και Bluetooth και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συνδέσετε ακουστικά, πληκτρολόγιο, mouse ή κάποιο remote control.

Ουφ!! Τα είπα... Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Τώρα θα μου πείτε, αξίζει; Για €660 που κάνει στην Ελλάδα (€600 στην υπόλοιπη Ευρώπη -- ναι, πάλι τον πήραμε και το ευχαριστηθήκαμε κι όλας) και με όλα αυτά που προσφέρει αξίζει. Αλλά για κάποιον που το θέλει μόνο για παιχνίδια και δεν είναι "γκατζετάκιας" είναι μια πολύ ακριβή κονσόλα. Προσωπικά δεν έχω μετανοιώσει για ούτε ένα ευρώ που ξόδεψα για την κονσόλα, αν και αποχτήθηκαν με κόπο και ιδρώτα.... Άντε και λίγο σεξ. Τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής αξίζουν 2-3 αλλά αυτό συμβαίνει γενικά σε κάθε launch μιας νέας κονσόλας. Ο πόλεμος για την καλύτερη κονσόλα νέας γενιάς ξεκίνησε. Το ποια από τις τρεις κονσόλες (X-BOX 360, Wii, Playstation 3) θα κερδίσει δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι θα απολαύσω το Playstation 3 μου όσο μπορώ περισσότερο.

THIS IS LIVING!!!

Μy precioussssssss.


Αααα, και να μην το ξεχάσω. Όσοι έχετε PS3 κάντε με add σαν StrahdVZ

3 ουρλιαχτά:

  • Geo said...

    Βγήκες στο κλαρί για το PS3?! Σίγουρα όμως δεν θα είσαι και ο μόνος. Ίσως το ακρώνυμο πρέπει να αλλάζει σε Prostitution Savings ^3 :P~~

    Ένα ακόμη κακό στοιχείο ίσως για την ώρα είναι πως στην Ελλάδα εκτός από τα 60 Ευρώ παραπάνω για την ώρα δεν υπάρχει επίσημα υποστήριξη για online κατάστημα κτλ της Sony...

    Κατά τα άλλα με 'γεια! ;)
    Για εμάς τους υπόλοιπους... Φασούλι το φασούλι... lol

    Strahd said...

    Ε, εργασία και χαρά λένε... :P Nαι όντως δεν το υποστηρίζει ακόμα το online κατάστημα και για να κατεβάζει κάποιος demos και video πρέπει να δηλώσει ότι μένει Αγγλία για την ώρα. Δυστυχώς... :(

    g for george said...

    Wii rules!