Wednesday 7 May 2008

Μπορώ και Πετάω...!!

Όχι. Δεν πρόκειται για διαφήμιση για σερβιέτες. Αυτό αναφωνεί ο Robert Downey Jr. σαν νέος Iron Man στην ομότιτλη νέα ταινία του Jon Favreau. Κυρίες και κύριοι γνωρίστε τον Tony Stark. Πανέξυπνος, μιας και μπήκε στα 15 του κιόλας χρόνια στο τμήμα μηχανολογίας του ΜΙΤ και τελείωσε με αριστεία, πανέμορφος και ζάμπλουτος. Το όνειρο κάθε γυναίκας αλλά και άνδρα. Αδυναμίες του είναι τα γρήγορα και πανάκριβα αυτοκίνητα και φυσικά οι πανέμορφες γυναίκες. Πρόεδρος και CEO της εταιρείας του πατέρα του Stark Industries, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας όπλων στον κόσμο. Σε μια όμως επίδειξη όπλων που έκανε στην Μέση Ανατολή, τον απαγάγουν. Η ζωή, αλλά και το πως έβλεπε διάφορα πράγματα μέχρι τότε, αλλάζει. Καταφέρνει να ξεφύγει κατασκευάζοντας μια πανοπλία. Ο Iron Man μόλις γεννήθηκε…

Το Iron Man, πλέον, συγκαταλέγετε μαζί με το Spiderman 2 και το Batman Begins σε μια από τις καλύτερες ταινίες μεταφοράς κόμικ στην μεγάλη οθόνη. Δράση, υπέροχες ατάκες, inside jokes, γρήγορα αυτοκίνητα και ένας Downey Jr. που δίνει ρέστα. Προσωπικά δεν τον πήγαινα ποτέ σαν χαρακτήρα τον συγκεκριμένο και πήγα με κάποιους ενδοιασμούς στην αίθουσα. Φοβόμουν πως ο Iron Man θα ήταν ένας κρύος και αδιάφορος χαρακτήρας σαν την στολή του, ενώ οι θεατές δεν θα μπορούσαν να πετάξουν μαζί του. Μέσα σε λίγη ώρα αυτοί οι ενδοιασμοί είχαν εξαφανιστεί και την θέση τους πήρε η απόλαυση και η διασκέδαση. Ο Favreau κατάφερε μαζί με τον Iron Man να απογειώσει τους πάντες, ακόμα και τους πιο σκεπτικιστές. Μπορεί στην αρχή να φανεί λίγο αργή, μιας και προσπαθεί να κάνει establish στους χαρακτήρες και την ψυχοσύνθεσή τους. Επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Stark κι όχι τόσο στα εφέ και στις καταστροφές (αν και υπάρχουν μπόλικες).

Απολαυστικός ήταν επίσης και ο Jeff Bridges σαν τον κακό της υπόθεσης, ενώ η Gwyneth Paltrow ήταν για άλλη μια φορά γλυκιά… γλάστρα. Δεν ξέρω αλλά αυτή η γυναίκα δεν καταφέρνει με τίποτα να με πείσει πως κάνει για ηθοποιός. Ας μη μιλήσω για το Oscar που πήρε και δεν θα τελειώσω ούτε αύριο. Τελειώνοντας η ταινία έφυγα με ένα συναίσθημα απίστευτης, ας μου επιτραπεί η λέξη, καύλας. Ίσως φταίει το τραγούδι που παίχτηκε στους τίτλους τέλους (Black Sabbath – Iron Man), ίσως είναι αυτό που δείχνει μετά τους τίτλους τέλους που με αποτελείωσε πραγματικά, ακούγοντας μια γνώριμη φωνή να λέει κάτι…

Ναι, η ταινία αξίζει να την δείτε ακόμα και αν δεν έχετε καμία ιδέα από τα κόμικ και απλά θέλετε να δείτε μια απολαυστική και χορταστική ταινία περιπέτειας. Θα σας ανταμείψει όσο λίγες.

There! Up in the sky! Is it a bird? Is it a plane? Is it Superman? No… It’s IRON MAN!!



89 και σήμερα...

9 ουρλιαχτά:

  • Dr_MAD said...

    Μακάρι να μην πρόκειται για άλλη μια φανφάρα αλα Μαρβελ και να αξίζει το σύνολο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπερήρωες ζουν αναμεσά μας και δε φοράνε στολή, αλλά τριμένα σακάκια και σκισμένα παπούτσια

    Θα προτιμήσω να δω πρώτα την Οντέτ και μετά αν φιλοτιμηθώ θα πάω να σκάσω και τα φράγκα μου στο ναό του Hollywood :-)

    I'm back :-D

    g for george said...

    Iron man διάβαζα από μικρός, καθότι φαν της Μάρβελ. Το ότι θα τον δω στην μεγάλη οθόνη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Ξέρω, ακούγεται χαζό αυτό που λέω, αλλά όταν διαβάζεις από παιδί Μάρβελ και μετά βλέπεις τους ήρωές σου με σάρκα και οστά, ανατριχιάζεις! Ειδικά αν η μεταφορά έχει γίνει τόσο καλά (βλ. Spiderman 1 & 2)

    To trailer πάντως με έχει απογειώσει!

    b|a|s|n\i/a said...

    ακόμα και γυναικείο ποδόσφαιρο μπορώ να δω τώρα, μετά το ανυπόφορο μήτιν. λολ. λέμε να πάμε να το δούμε να διαμορφώσουμε και μεις άποψη.
    καλησπέρα! :)

    Anonymous said...

    Stahd σκιαζομαι να το κατεβασω γιατι ειμαι πολυ αιρετικος σε αυτα.
    Και αν δεν μου αρεσει?Ποιος ξεπλενει μετα την ντροπη?Λες να το τολμησω...θα το κανω αφου το προτεινεις.Φευ.

    *Γυναικειο ποδοσφαιρο...γαματο λεμε!!!Να δεις τακλιν χειροτερα και απο τις Πρεμιερ Ληγκ...*

    Hfaistiwnas said...

    Είδα το τρέιλερ..
    Ενδιαφέρουσα, αν και δεν νομίζω να τη δω...
    Καλησπέρα!

    tovenito said...

    ούτε εγώ νομίζω να τη δω! είμαι αρνητικά προκατειλημμένος σε τέτοιου είδους ταινίες, αλλά με προβλημάτισε και η άποψή σου. μπορεί και να υποπέσω στο αμάρτημα τελικά, δεν ξέρω!

    Leviathan said...

    den exei er8ei akomi sti Kavala...8elo poli na to do!!!
    filia!!!

    g for george said...

    Το είδα χθες, που ήμουν Αθήνα.
    Πολύ καλό. Θα το ξαναδώ.

    Αρκούρης said...

    χμ... Ο πάνω δεξιά δε φέρνει λίγο Σφακιανάκη?...