Monday 1 September 2008

Cruel Summer

Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, 09:39 π.μ.
Γέρακας, Αττικής.


Περίεργο πρωινό σήμερα. Φθινοπωρινό. Όμορφο… Δροσερό… Επιτέλους το καλοκαίρι έφυγε (ναι, δεν είμαι και από τους μεγαλύτερους φαν της εποχής αυτής) και το φθινόπωρο μπήκε όχι μόνο ημερολογιακά αλλά κι απ’ ότι φαίνεται και official με την καθιερωμένη ψυχρούλα του και τις αναπάντεχες μπόρες. Ω, ναι το λατρεύω το φθινόπωρο! Η αίσθηση του δροσερού αέρα και της βροχής, οι πλατείες και τα πάρκα να γίνονται κατακίτρινες από τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα, η πόλη αρχίζει να σφύζει πάλι από ζωή και φυσικά το θεωρώ σαν την αρχή μιας νέας σεζόν. Μου δίνει το κίνητρο να αρχίσω καινούργια πράγματα, να βάλω καινούργιους στόχους, να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και να διορθώσω τυχών λάθη μου αλλά και να κάνω καινούργια. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματάνε οι ζέστες!

Από μικρός μισούσα το καλοκαίρι. Ήμουν από μικρός περίεργος βλέπετε. Όλοι οι φίλοι μου έφευγαν για διακοπές με τους δικούς τους κι εγώ αναγκαζόμουν να πηγαίνω με τους γονείς μου σε μέρη της Ελλάδος χωρίς καμιά άλλη παρέα. Μισούσα τους γονείς μου που με πήγαιναν σε μέρη που δεν ήθελα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που μου στερούσε τους φίλους μου και γενικότερα την όλη παρέα. Όσο και να σκέφτομαι παλαιότερα καλοκαίρια, ήταν ελάχιστα εκείνα που μπορώ να πω ότι πέρασα απλά καλά. Τα περισσότερα ανυπομονούσα να έρθει το φθινόπωρο και να ξαναδώ ανθρώπους που πραγματικά μου είχαν λείψει όλο αυτό τον καιρό.

Έτσι και το καλοκαίρι του 2008 δεν ήταν και από τα αγαπημένα μου. Ίσως θα μπορούσα να πω πως ήταν κι ένα από τα χειρότερα. Ειδικά τον τελευταίο του μήνα όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Ένοιωσα πως κάποιος εκεί πάνω του άρεσε να με βλέπει να τυραννιέμαι για διάφορους λόγους και να με χλευάζει, ενώ με ένα σαδιστικό τρόπο να καυλώνει από ευχαρίστηση. "Ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" λένε κι αυτό πραγματικά το κατάλαβα πολύ καλά αυτή την περίοδο. Χώρισα, έκλαψα, ένιωσα απίστευτα μόνος, πήγα για πολύ λίγο διακοπές, έκλαψα, έχασα τον σκύλο μου, πληγώθηκα... Παρόλα αυτά όμως, ναι, είμαι εδώ και στέκομαι καλύτερος από ποτέ. Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή. Εντάξει, ας μην είμαι όμως και τελείως αχάριστος. Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου ήταν όμορφες. Μετά από μια μεγάλη συζήτηση τα ξαναβρήκαμε με το μωρό μου και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Αλλά μια πικρία στην καρδιά την έχω ακόμα, μια καρδιά που βασανίστηκε πολύ τον τελευταίο καιρό. Αν και το θέμα ίσως το αναλύσω σε κάποιο άλλο ποστ μου, απλά να πω πως παρόλο την όποια μικρή πικρία είμαι ερωτευμένος από ποτέ.

Η λέξη "διακοπές" μου ήταν άγνωστη αυτό το καλοκαίρι. ΟΚ, πήρα μια άδεια 8 ήμερων αλλά δεν πήγα πουθενά και ήμουν ολομόναχος στην παντελώς άδεια, και κατά τα άλλα πανέμορφη εκείνες τις μέρες, Αθήνα. Κατάφερα να αλλάξω παραστάσεις όταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν γυρίσω στην δουλειά πήγα στην Β. Εύβοια. Χωρίς να κλείσουμε δωμάτιο, χωρίς την παραμικρή ιδέα για το που θα πάμε, αποφασίσαμε εγώ, το μωρό μου και άλλες δύο φίλες μας να φύγουμε από το κλεινόν άστυ και να πάμε να δούμε τις ομορφιές της Εύβοιας. Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, φτάσαμε στο βορειότερο, αν δεν κάνω λάθος, σημείο της, το Πευκί, και αρχίσαμε να ψάχνουμε για δωμάτιο. Η ώρα ήταν ήδη 11 το βράδυ και ήμασταν όλοι κουρασμένοι από το ταξίδι. Δυστυχώς δωμάτιο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα και έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε το πρώτο βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς το επόμενο πρωινό βρέθηκαν δωμάτια κι έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε τις ολιγοήμερες διακοπές μας.

Όσο αφορά τον σκύλο μου, οι γονείς μου αποφάσισαν, μετά από 6 χρόνια, ότι πρέπει να τον δώσουμε. Όσο και αν προσπαθούσα να το αποτρέψω τελικά η απόφασή τους ήταν οριστική. Κι έτσι, όσο ήταν ακόμα διακοπές το έδωσαν, όπως μου είπαν, σε κάποιον που θα τον φροντίζει καλύτερα από εμάς. Μαλακίες αν θέλετε την γνώμη μου… Τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε πάρα πολύ και μέχρι να πεθάνω δεν θα καταλάβω ποτέ τον λόγο που τον δώσανε. Ελπίζω μόνο να είναι καλά…

Φυσικά το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Όλη αυτή την περίοδο του καλοκαιριού το καλύτερα πράγμα που μου συνέβη είναι ότι γνώρισα καινούργια άτομα, bloggers για να γίνω πιο σαφής, που με πολλούς από αυτούς καταφέραμε και γίναμε και φίλοι και κέρδισαν την εκτίμηση μου και ελπίζω κι εγώ την δική τους. Κατάφεραν να με κάνουν να ξεχαστώ έστω και λίγο από τα προβλήματα και τις μοναξιές που με κυρίευαν όλη αυτή την περίοδο και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Καλύτερη παρέα δεν θα μπορούσα να είχα αυτό το καλοκαίρι. Παιδιά όλοι σας είστε υπέροχοι…

Οι περισσότεροι περίμεναν τον Δεκαπενταύγουστο για ένα θαύμα είτε μικρό είτε μεγάλο. Ένα θαύμα που θα τους έκανε να δουν την ζωή τους με άλλο μάτι, πιο αισιόδοξο. Σε άλλους ήρθε. Σε άλλους πάλι το θαύμα αυτό φαίνεται να κόλλησε σε κάποια γραφειοκρατικά και έμεινε πίσω, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνουν και βλέπουν την κάθε τους μέρα ολοένα και πιο αισιόδοξα ζώντας τη στο φουλ κάνοντας τους έτσι τόσο δα πιο ευτυχισμένους. Κι αυτό είναι ένα θαύμα από μόνο του. Ποια είναι λοιπόν η ευχή μου σε όλους μας αυτή την νέα σεζόν; Να μπορέσουμε όλοι μας να ζήσουμε το δικό μας θαύμα όποιο και να’ νε αυτό.


Καλό χειμώνα σας είπα; Δεν σας είπα… Καλό χειμώνα σε όλους μας.

19 ουρλιαχτά:

  • b|a|s|n\i/a said...

    στα θαύματα λοιπόν. στο ένα το καλό. το αληθινό...

    g for george said...

    Στην τελευταία φωτογραφία ποιος από τους δύο είσαι εσύ;; :-D

    (Φιλιά, καλό Σεπτέμβρη να έχουμε)

    PN said...

    Full απολογισμός του καλοκαιριού βλέπω!!!

    Πάντως από ό,τι καταλαβαίνω από εδώ και πέρα τα πράγματα διαγράφονται ήρεμα και ρόδινα.

    Καλά βρε, πήγες Β. Εύβοια και δεν με ρώτησες που να πήγαινες. Ήσουν και με αίσθημα και θα σου έλεγα ακριβώς που να πας. Άστο για την επόμενη φορά.

    Καλό μας Φθινόπωρο Strahd. Θα τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή!!!

    ProFyLaKtiKo said...

    χμ τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

    η αλήθεια είναι πως περίμενα την επιστροφή σου έπειτα από το καλοκαίρι που μισείς τόσο :)

    ας ευχηθούμε λοιπόν σε εκείνο το θαύμα και ας ελπίσουμε να έχουμε ένα ζεστό χειμώνα!

    φιλιά!

    Nagini said...

    A biiiiiiiig smile....

    ...a huuuuge hug...

    ...and the story goes on.



    Καλό χειμώνα, μάστερ... =)Καλό χειμώνα σε όλους..

    ps. Ούτε εμένα μ' αρέσει το καλοκαίρι, γιατί αφήνομαι εύκολα και μετά δεν μπορώ να επιστρέψω στους ρυθμούς μου, με την έναρξη της σχολικής σεζόν. Άσε που φέτος έκανε και πολυήμερες δικοπές και πάχυνα κιόλας! Πφφφ... =(

    Hfaistiwnas said...

    Επιτέλους πάλι εδώ!!!
    Που είναι το θαύμα οέο;;;
    Μπράβο που τα ξαναβρήκατε!!!!!!!! Αυτό είναι ευχάριστο γεγονός! Όσο για το σκύλο, αντιθέτως λυπητερό το γεγονός αλλά πρέπει να είσαι χαρούμενος που είναι ζωνατνός!
    Έχει άλλη χάρη να ξεκινάς για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα..

    musicbug said...

    Nato to strahdaki epestrepse:-) Kali arxi kai nea ksekinimata! Ekleise o mavros kyklos and you start anew:-) Ki emana agapimeni ekpompi to fthinoporo, den antexw ti zesti! Xairomai pou oal pigan kala sta prosopika sou!
    Kalo mina!!!!

    Marvin said...

    Καλο μας χειμωνα λοιπον!

    tovenito said...

    δεν μου αρέσει η λέξη χειμώνας. θα πω καλή αρχή σε όλα τα επίπεδα. και εύχομαι να πιστέψεις στο θαύμα γιατί μόνο τότε θα πραγματοποιηθεί.
    welcome back!

    hourglass said...

    Γλυκόπικρη ζωή...Να κρατάς όσο μπορείς τα θετικά, νομίζω το βασικό είναι που είσαι καλά στα προσωπικά σου και όλα τα άλλα έρχονται, θα δεις! :)

    Καλά, τι την ήθελες την Εύβοια, εμείς εδώ δεν έχουμε ωραία μέρη δηλαδή? :P

    Anonymous said...

    Εγώ προτιμώ το χειμώνα! Παλτά, ζεστά ρούχα, χουχούλιασμα, χιόνι (λέμε τώρα)! Βέβαια κάθε εποχή καλή είναι...

    Έχω, νομίζω, καταλάβει ότι η ευτυχία που έρχεται μετά από τις δυσκολίες είναι πιο δυνατή από πριν...ή πιο αδύναμη... Εύχομαι για εσένα να ισχύει το πρώτο και να πάνε όλα καλά με το αίσθημα...;-)

    Όσο για το σκυλάκι....Αχ, το καημένο έχασε την οικογένειά του...Τέσπα, αν και κάπως απάνθρωπο, τουλάχιστον βρήκε νέα οικογένεια...

    ΥΓ. Ήθελα ν' αφιερώσω κάτι στίχους...

    "Μια ζωή περιμένω
    μα δε γίνονται θαύματα
    Μια ζωή σ' ανασταίνω
    στα γαλάζια σου γράμματα"

    Μάλλον γίνονται θαύματα, αρκεί να περιμένεις, να πιστεύεις και να το θες...

    Καλό μήνα, φιλάκια!

    Leviathan said...

    kalo mina file mou...krima gia ton skilo...kairo eixame na doume post...!!filia

    Mirela said...

    Kι εγώ μπορώ να πω οτι γενικά είχα ένα σκατένιο καλοκαίρι... το ξέρεις άλλωστε... όλα με χτύπησαν κατάμουτρα και αλύπητα...


    ...ΟΜΩΣ!!!

    Μια ευλογημένη Αυγουστιάτικη μέρα, ξέρεις πολύ καλά ποιά εννοώ, αποδώθηκε καρμική δικαιοσύνη και το καλοκαίρι μου έγινε awesome!!! :D

    To βασικότερο? Δεν έγινε απο μόνο του έτσι...ΕΓΩ το έκανα να είναι!
    Γι'αυτό δε θέλω μοιρολατρίες στο μέλλον όταν σε ξαναβρούν δύσκολες στιγμές...σκίστους όλους και κάνε ότι γουστάρεις. Κι αυτό με το σκυλί δεν το κατάλαβα? Μετά απο 6 χρόνια θυμήθηκαν οτι δε μπορούν να τον φροντίζουν??? Are these people on crack? Τουλάχιστον ελπίζω να περνά καλά το σκυλί...!!!

    Psofofeggaro said...

    kalo mina :)
    Xairomai pou telika eixe kali kataliksi to aisthimatiko sou. Krima gia to skilaki, omos, kamia fora oi "geroi" exoun toses efthines pou ena zoo mporei na tous erthei poli varia efthini kai na min mporoun allo. Krima gia to zoo, alla toulaxiston einai akoma zontano.
    Ego pali paraponiomoun gia tin zesti kai molis epiase i drosoula gkremotsakistika san apo taratsa :( to fthinoporo me thlivei, alla o xeimonas einai i xeiroteri mou epoxi. Alla se ligo arxizei to sxoleio! (i xara kathe goniou meta to kalokairi... fevgei piso o/oi mikros/oi mpelas/ades)

    kali arxi loipon!

    Strahd said...

    @b|a|s|n\i/a
    ...Αμήν! :) Καλό φθινόπωρο καλέ μου.

    @g for george
    Ανάλογα την περίσταση. :P Μου αρέσει να είμαι και οι δύο. Να δίνω και να παίρνω.... Αγκαλιές εννοώ. :P
    Καλό Σεπτέμβρη καλέ μου. Φιλάκια πολλά και ζεστά. :)

    @VK
    Ρόδινα θα δείξει αλλά μάλλον ναι. :) Το πιστεύεις ότι θυμήθηκα το ποστ που έκανες για την Εύβοια όταν ταξιδεύμαμε; Αλλά ήταν ήδη πολύ αργά... We were already DOOMED!! :p Εννοείτε ότι θα τα πούμε κι από κοντά. Μέσα στο Σ/Κ θα κανονίσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί. :) Φιλάκια και καλό Φθινόπωρο :))))

    Strahd said...

    @ProFyLaKtiKo
    Ναι! Επιτέλους μπόρεσα κι έκανα ποστ!! :P Την ίδια ακριβώς ευχή εύχομαι κι εγώ. Καλό Φθινόπωρο και σε σένα καποτάκι μου. *huge huuuug*

    @nagini
    Φίδι κολοβό μου κι από μένα μια μεγάλη αγκαλίτσα!!! Είδες που ταιριάζουμε στο θέμα "καλοκαίρι"; Και μη λες βλακείες ότι πάχυνες. Μια χαρά θα είσαι! :)

    @Hfaistiwnas
    Kι εγώ χαίρομαι που τα ξαναβρήκαμε. Για τον σκύλο χαίρομαι που είναι ζωντανός αλλά θέλω να ξέρω ότι πραγματικά είναι σε καλά χέρια... Τέσπα. Καλό Φθινόπωρο καλέ μου. Φιλάκια πολλά :)

    Strahd said...

    @musicbug
    Σε ευχαριστώ πολύ ζούζουνε :) Εύχομαι και σε σένα καλό Φθινόπωρο. Φιλάκια πολλά.

    @Marvin the martian
    Επίσης! :***

    @tovene592
    Καλώς σας βρήκα! Να, ευχηθώ κι εγώ καλή αρχή σε όλα τα επίπεδα και για σένα καλέ μου. :) Φιλάκια πολλά.

    Strahd said...

    @hourglass
    Το ελπίζω κι εγώ φίλε μου. :**** Πάντως την επόμενη φορά να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουμε προς τα μέρη σου, κι αυτό είναι απειλή. :P

    @Alexis
    Πραγματικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια!! Και οι στίχοι είναι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!! *ΗUGE HUUUG* *ΒIG KISS* Καλό Φθινόπωρο!! :)

    @Leviathan
    Καλό μήνα φίλε μου και σε σένα. Ελπίζω να είσαι καλά. Φιλάκια πολλά.

    Strahd said...

    @Mirela
    Νομίζω πως αυτό που είπες είναι ότι καλύτερο άκουσα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και πίστεψε με πως θα αρχίζω να το εφαρμόζω όσο μπορώ από εδώ και στο εξής. Και ναι οι γονείς μου παίρνουν όχι μόνο κρακ αλλά πολύ βαριά ναρκωτικά. :P Φιλάκια πολλά.

    @Psofofeggaro
    Α, εμένα ο χειμώνας είναι από τους καλύτερούς μου. Πάντως και η μητέρα μου μου έλεγε περίμενε το φθινόπωρο πως και πως να ηρεμίσει λίγο στο σπίτι όταν ήμασταν μικρά. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο... :P