Monday 21 April 2008

Μια Μικρή Κατσαρίδα Πάει Για... Clubbing

Σιχαίνεστε τις κατσαρίδες; Κι εγώ και μάλιστα αρκετά, μέχρι που γνώρισα μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα την Παρασκευή που μας πέρασε, με το όνομα Ιωάννα. Η Ιωάννα, που λέτε, έχει ένα όνειρο: να πάει στο φεγγάρι. Αφού εκδιώκεται από το σπίτι της στην κατσαριδούπολη, όπου και έμενε, η Ιωάννα αρχίζει το ταξίδι της όπου στην διάρκειά του γνωρίζει απίστευτους χαρακτήρες όπως τον Τιμόθεο τον ποντικό, την Θεανώ, τον τζίτζικα και την τρελή και παλαβή πεταλούδα. Όλοι τους θα την βοηθήσουν όπως μπορούν για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η Κατσαρίδα είναι μια θεατρική παράσταση όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία πριν δύο χρόνια στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη και Πάτρα και να ξανάρθει για λίγες παραστάσεις αυτή την φορά στο θέατρο Βρετάνια. Οι πρωταγωνιστές της Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Παπαγεωργίου καταφέρνουν, από την πρώτη κιόλας στιγμή, να ζεστάνουν τον χώρο του θεάτρου Βρετάνια και να παρασύρουν τους θεατές στον κόσμο της μικρής αυτής κατσαρίδας με το ταλέντο τους, ενώ κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την παράσταση από την αρχή κυριολεκτικά στους ώμους τους χωρίς καμία δυσκολία. Η παράσταση πραγματικά οφείλει πολλά στο μπρίο των πρωταγωνιστών της.

Οι εκπλήξεις είναι πολλές, που σίγουρα δεν θα σας τις χαλάσω, και οι χαρακτήρες απλά τρομεροί, με καλύτερη όλων την πεταλούδα. Απλά τρομερή. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου όπου κατάφερε μια παράσταση όπου ξεκίνησε σαν ένα αθώο σπουδαστικό δρώμενο όπου παίζονταν στην Άδεια Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, να γίνει ένα από τα πιο απρόβλεπτα και αναπάντεχα θεατρικά σουξέ των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς οι παραστάσεις τελείωσαν την Κυριακή των Βαΐων, αλλά ελπίζω πως σύντομα θα ξαναδούμε την Ιωάννα και τις περιπέτειές της σε κάποια άλλη θεατρική σκηνή και να ξαναονειρευτούμε μαζί της. Γιατί όλοι μας πρέπει να έχουμε όνειρα και αν ακόμα αν δεν πραγματοποιηθούν, το ταξίδι είναι που μετράει.

Βέβαια η περιπέτεια δεν τελείωσε εδώ. Το Σάββατο βράδυ βγήκαμε με το μωρό μου, όπως είχα γράψει, με τους φίλους μου και για χορό στο S-Cape. Εκεί ξανασυνάντησα τον mahler και τον toymaker και τον aviator (επιτέλους we meet again… μουαχαχαχαχαχα :P) για άλλη μια φορά και γνώρισα τον revqueer (ΜΕΓΑΛΗ μου τιμή που σε γνώρισα από κοντά αν και δεν μιλήσαμε και πολύ :(), και τον mr. ένα κιλό φέτα (αν και δεν έχω αφήσει και κανένα σχόλιο στο μπλογκ σου, σε διαβάζω αρκετά συχνά). Φυσικά ήταν εκεί και οι δύο πολύ καλές μου φίλες Σούλα και Μιρέλα. Το καταευχαριστηθήκαμε πάντως και χορέψαμε αρκετά.


Άντε και σύντομα πάλι να το κάψουμε το πελεκούδι. :P


104 και σήμερα...

18 ουρλιαχτά:

  • Hfaistiwnas said...

    Καλησπέρα! Πήγε ένας φίλος μου και την είδε, του άρεσε πάρα πολύ! Ώστε ήσουν και εσύ εκεί ε; Κάνα ντοκουμέντο δεν έχουμε;;; Φιλιά!!!

    tovenito said...

    έχω ακούσει ότι είναι λίγο υπερεκτιμημένη σαν παράσταση. έχει πέσει και πολύ διαφήμιση βέβαια. πάντως θα ήθελα να τη δω.

    Strahd said...

    @Hfaistiwnas
    Ντοκουμέντο έχουμε βίντεο με την Μιρέλα να χορεύει πάνω στο κλουβί. Αλλά θα πρέπει να βρω τον φίλο μου να μου το δώσει. :P Καλησπέρα.

    @tovene592
    Καλά δεν είναι και κανένα αριστούργημα, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ ωραία παράσταση. :) Καλησπέρα. :)

    b|a|s|n\i/a said...

    εσένα περιμένουν οι λιγούρηδες να εμφανιστείς μέσα από τους καπνούς; ντυμένο κατσαρίδα; :) καλό απόγευμα! καλύτερη ακόμα εβδομάδα!

    b|a|s|n\i/a said...

    εσένα περιμένουν οι λιγούρηδες να εμφανιστείς μέσα από τους καπνούς; ντυμένο κατσαρίδα; :) καλό απόγευμα! καλύτερη ακόμα εβδομάδα!

    b|a|s|n\i/a said...

    δεν φταίω εγώ για το διπλό. κάτι έπαθε ο τζάβα σκριπτ!

    revqueer said...

    The honor was all mine!

    Mirela said...

    Νιεχ νιεχ νιεχ...

    κρίμα που φύγατε τόσο νωρις... party animals μου εσείς...!!! :-P

    Sound Of Freedom said...

    Εμένα δε μου αρέσει το θέατρο! Οπότε και δεν πρόκειται να τη δω ποτέ! Καλό βράδυ!

    Dr_MAD said...

    Στο μεταξύ, μόλις είδα στο feeder το post σου έπαθα πλάκα. Και λέω μέσα μου "Θεέ μου, ρεζίλι, ο Μιχάλης θα με σκοτώσει που κατέβασα χτες το banner της παράστασης". Ουφ! Εγω και τι δεν έκανα για να προμοτάρω την παράσταση! Μέχρι και συνέντευξη από το Μιχάλη πήρα στο Blog! ΠΟΙΟΣ? ΕΓΩ! χαχαχα

    Πέρα από την πλάκα μου άρεσε πάρα πολύ και βρήκα καταπληκτική την αλληγορία της παράστασης. Πραγματικά όλα τα είδη ανθρώπων που μας περιβάλλουν

    Καλή Μεγάλη εβδομάδα :-D

    Strahd said...

    @b|a|s|n\i/a
    Προσπάθησα να βρω κοστούμι κατσαρίδας αλλά τελικά τίποτα. Ε, αποφάσησα να βγω γυμνός :P Kαι δεν πειράζει για το διπλό ποστ. :)

    @revqueer
    Στην αρχή διάβασα "the horror was all mine" και λεω πάλι κατάφερα να τρομάξω κόσμο :(

    :P

    @Mirela
    Έπρεπε να πάμε τον φίλο μας σπίτι. :P

    @Μπέμπης
    Κρίμα που δεν σου αρέσει. Η παράσταση αυτή είναι πολύ ωραία.

    @mad
    Διάβασα την συνέντευξη που πήρες από τον Μιχάλη. Αλλά δεν κατάλαβα γιατί θα σε σκοτώσει; :P

    BTW κούκλος είναι ο Μιχάλης. :P

    Aviator said...

    Απο "Μισό κιλό φέτα" του έδωσες προαγωγή σε "ένα κιλό φέτα" χαχαχα!
    Και γω χάρηκα που σε ξαναείδα μετά απο τόσους μήνες! Πολύ όμορφα ήταν.

    hourglass said...

    Μου φαίνεται πρέπει να πυκνώσω τις επισκέψεις μου στην Αθήνα, ζηλεύω! :)

    mmexer said...

    Είχα πάει στην παράσταση και είναι εκπληκτική! Απ' τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς!

    Strahd said...

    @aviator
    Μου αρέσει να δίνω προαγωγές. Πάρε κι εσύ μια να γίνεις σμήναρχος παιδί μου. :P

    @hourglass
    Να έρθεις εννοείτε :D

    @mmexer
    Όπως ακριβώς τα λες. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. :)

    Aviator said...

    Του αξίζει! Το γέλιο ήταν για την παράφραση... μια χαρά παιδιά είμαστε όλοι!

    b|a|s|n\i/a said...

    καλή ανάσταση! καλές γιορτές! καλή ξεκούραση! και ότι ακόμη δεν έχει αναστηθεί, να αναστηθεί και αυτό. φιλιά!

    comingThrough said...

    to diaskedasate poulakia mou...bravo!