Thursday 24 April 2008

Ευτυχισμένο το Νέο Πάσχα!

Και εκεί που νόμιζα ότι είχα την αποκλειστικότητα, μόλις με ειδοποίησαν από το κοντρόλ ότι το νέο διέρρευσε. Δεν θα τον πιάσω εγώ αυτόν που το είπε ότι αναστήθηκε ο Χριστός; Θα του δείξω εγώ...

Αφού έβγαλα την χολή μου μέρες που είναι, να ευχηθώ κι εγώ σε όλους Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένο το Νέο Πάσχα να έχουμε, Χριστός Ανέστη (όταν γίνει) κτλ κτλ. Μεγάλη Βδομάδα η τωρινή και αρχίσαμε την νηστεία βλέπετε. Ξέρετε εσείς, παϊδάκια light (κι όχι "παιδάκια" όπως είχα ακούσει μια ρεπόρτερ παλαιότερα να λέει -- "παιδάκια €15 το κιλό" και τρόμαξα), ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά, τυριά 0% (άντε 2% το πολύ), coca cola light κτλ. Η πόλη σιγά σιγά αδειάζει με αποκορύφωμα την Μ. Παρασκευή όπου και μπορούμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο στις μεγάλες λεωφόρους άμα λάχει. Αχ, Μ. Παρασκευή. Η αποκορύφωση του Θείου Δράματος και όλοι μας φοράμε τα καλά μας και τα Yves Saint Lauren μας για να πάμε στην εκκλησία και να προσκυνήσουμε τον Επιτάφιο. Δηλαδή έτσι θέλουμε να λέμε στους άλλους...

Στην πραγματικότητα ο περισσότερος κόσμος φοράει τα καλά του και τα καινούργια του ρούχα και βγαίνει έξω για να δει και να γνωρίσει κόσμο, να κάνει γνωριμίες και να βρει γκόμενους/γκόμενες βρε αδερφέ. Ούτε το Sodade ή το Priviledge τόσο σουξέ μέσα σε ένα βράδυ. Και μετά σου λέει φταίει ο παπάς όταν λέει: "που πας κυρά μου με το μίνι και το βιζόν; στην εκκλησία ήρθες, όχι στο night club". Φυσικά πέφτει και η κοινωνική κριτική, γιατί συνάντηση με φίλους και συγγενείς χωρίς κοινωνική κριτική είναι σαν το Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά, σαν το Πάσχα χωρίς να σουβλίσουμε αρνί, σαν το Πάσχα χωρίς… Ε, καταλάβατε πιστεύω. Το τι θάψιμο πέφτει εκείνη την ώρα, ούτε σε νεκροταφείο στο peak της καριέρας του.

Και να σου το Μ. Σάββατο. Και λίγο πριν την Ανάσταση φοράμε για 5, άντε 10 στην καλύτερη των περιπτώσεων, λεπτά τα καλά μας για άλλη μια φορά και πάμε ξανά εκκλησία. Και αυτό είναι μια ύστατη προσπάθεια των όσων δεν βρήκαν ταίρι την προηγούμενη μέρα. Και με το που λέει ο παπάς το "Χριστός Ανέστη", αρχίζουν τα πυροτεχνήματα και η εκκλησία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Όσοι δεν έχουν πέσει κάτω από το καρδιακό επειδή έσκασε μια κροτίδα δίπλα τους, δίνουν ένα πεταχτό ματς-μουτς και βουρ στην μαγειρίτσα που περιμένει. Εμ, τόση νηστεία το στομάχι έχει βαρέσει κόκκινο.

Το Πάσχα ανέκαθεν, και μιλάω για το ελληνικό, πατροπαράδοτων Άγιων Πάσχα, είναι οικογενειακή γιορτή. Συγγενείς έρχονται από την επαρχεία και όλη η οικογένεια μαζεύεται για να διασκεδάσει και πουν τα νέα τους. Βέβαια δεν λείπουν και οι πισώπλατες μαχαιριές όπου ακολούθου η μια την άλλη, φωνές, κακό, πλακώνονται ποίος θα φάει το τελευταίο κομμάτι από το κοκορέτσι του στυλ:

- Άστο αυτό κάτω είναι δικό μου...
- Εσύ δεν έφαγες όλο το τζατζίκι;
- Τι είπες μωρή που με κατηγορείς για μια κουταλιά τζατζίκι που έφαγα;

Και να σου τα ξεμαλλιάσματα. Και να σου να σου οι σκοτωμοί. Και μετά να πρώτο θέμα στον Λιάγκα: "Ολόκληρη Οικογένεια Ξεκληρίστηκε Για Τα Οικόπεδα Στην Κωλοπετινίτσα ". Και λέμε ότι τα βγάζουν από το μυαλό τους. Αχ, φιλενάδα, εσύ είσαι μικρή κι αθώα και δεν ξέρεις από αυτά. Όλα βγαλμένα από την ζωή είναι.

Ναι φίλοι μου. Αυτό είναι το πατροπαράδοτο ελληνικό Πάσχα. Άντε και του χρόνου… Και για δώρο πάρτε σε αποκλειστικότητα το Easter Bunny σε μια σέξυ πόζα...



102 και σήμερα...

17 ουρλιαχτά:

  • Hfaistiwnas said...

    Καλημέρα Strahd μου!
    Καλέ τι σέξυ είναι τούτο;; (:ρ)
    Αφού άναψα οσάν τη λαμπάδα! Χούφτωνε χούφτωνε!
    Καλό Πάσχα να έχεις και καλή Ανάσταση!!!!
    Φιλάκια!

    b|a|s|n\i/a said...

    αθάνατος ελληνικός πάσχας! καλά να περάσεις. προσοχή στις λαμπάδες. στις χοληστερίνες. στα συγγενικά κουτσομπολιά. λολ! πολλά φιλιά και καλή ανάσταση!

    tovenito said...

    our big fat greek easter! όλοι ακριβώς τα ίδια κάνουμε και περνάμε! καλά να περάσεις και καλή ανάσταση φίλε!

    offshore said...

    to keimeno sou exairetiko kai poli efstoho! KALO PASHA :)

    musicbug said...

    Kalo Pasxa:-)
    Poly gelio to post sou, kai polles alitheies mesa. Theiki i teleytea photo, tin ekana save kai tin esteila stous filous mou forward:-)
    Have fun!!!!

    Leviathan said...

    Kalo Pasxa file mou!!!!kala na peraseis!!!!!!!!!!!!!filia polla....poli eustoxo to post!!! :)

    Dr_MAD said...

    [με το σάκο στο χέρι]

    Καλή Ανάσταση ρεε :-D

    και προσοχή στο τιμόνι

    Aviator said...

    Καλό Πάσχα! Μια χαρά τα λες αλλά αυτό για τους γκόμενους παρόλο που είναι ωραίο σαν ιδέα, δεν είναι και τόσο εφικτό, καθώς ο καθένας συνοδεύεται και απο έναν κατάσκοπο (αδερφή-θεία-μαμά-μπαμπάς κλπ) Δεν πειράζει όμως. Εγώ θα κάνω μια προσπάθεια..

    Φιλιά!

    Κώστας said...

    Γι αυτό κι εγώ σταμάτησα να πηγαίνω στην ανάσταση από πέρσυ και επίσης από πέρσυ τρώω χωριστά!

    hourglass said...

    Καλό Πάσχα! Φιλιά :-)

    Mirela said...

    Γκαύλα το λαγουδάκι... τηλέφωνο έχει???

    :-p

    mmexer said...

    καραλολ....
    καλό μήνα, χρόνια πολλά, όλα τα σχετικά! :)

    Είναι καιρός νομίζω να μαζευτείς και να δούμε καινούριο ποστ χαχαχαχα

    Sandy Cheeks said...

    χα χα χα!
    Χρόνια πολλά Strahd και καλο μήνα!
    Το easter bunny στη φωτογραφία είναι κάποιος μπλόγκερ?
    Φιλιά!

    Hfaistiwnas said...

    Χάθηκες βρε! Καλό μήνα!!

    Strahd said...

    Χρόνια πολλά κι από μένα σε όλους και όλες. Καλό μήνα να έχουμε και ελπίζω να περάσατε καλά το Πάσχα. Φιλάκια πολλά.

    @Sandy Cheeks
    Που χάθηκες βρε; :) Όσο για την φώτο δεν μπορώ να πω... :P

    comingThrough said...

    emena mou exoun apagoreysei na pigaino stin ekklisia...:P

    Sandy Cheeks said...

    Προς το παρόν εδώ.
    Δεν ξεχνώ ποτέ όμως.