Friday 11 May 2007

Eurovision Με Φτερά Και Πούπουλα


Άρχισε χτες η μεγάλη "γιορτή" (πανηγύρι, όπως θέλετε πείτε το τελοσπάντων) του τραγουδιού που ακούει στο όνομα Eurovision. Αυτή την χρονιά ο διαγωνισμός διεξάγετε στο Ελσίνκη της Φιλανδίας και φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν τα... σημεία από τα τέρατα που είχαν νικήσει πέρσι τον διαγωνισμό.

Χτες είχαμε τον ημιτελικό. Το τι είδαν τα ματάκια μου δεν περιγράφετε. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το τραγούδι της Δανίας με το τραγούδι "Drama Queen" όπου είδα ένα drug show με ένα ντυμένο με μωβ φτερά και πούπουλα. Πέρα ότι στην αρχή τον πέρασα για κότα, no pun intended, άρχισε να πετάει το ένα φόρεμα πίσω από το άλλο. Στο τέλος νόμιζω ότι δεν θα μείνει με τίποτα και δεν νομίζω να ήταν και ότι το καλύτερο θα μπορούσαν να δουν τα ματάκια μου εκείνη την στιγμή. Πάντως γενικά από σκηνική παρουσία και ερμηνεία εμένα μου άρεσε. Μάλλον μόνο σε μένα γιατί τελικά δεν πέρασε στο τελικό....

Από τον gay drug/drama queen πάμε στις λεσβίες κομμουνίστριες της Σερβίας με το τραγούδι "Molitva". Άπαπαπα... Με το που βγήκε στην σκηνή η ερμηνεύτρια και οι φίλες, όπου πρέπει να είχαν μακροχρόνια φιλική σχέση με τον Στάλιν, νόμιζα πως θα αρχίσουν να χτυπάνε και να φτύνουν τον κόσμο και να τους αποκαλούν φαλοκρατικά γουρούνια!! Το μάτί της γύαλιζε... Φαινόταν από μίλια μακρυά... Προσωπικά σαν τραγούδι δεν με τρέλανε αλλά και από σκηνική παρουσία μια από τα ίδια μέτρια. Πάλι ήμουν μόνος με αυτή την άποψη γιατί τελικά η Ευρώπη την ψήφισε... Περί ορέξεως αγγουρόπιτα... (Δεν έχετε φάει; Α, χάνετε...)

Είχαμε και τον αποκλεισμό της Κύπρου και της Ανδόρας, δυο πολύ καλές συμμετοχές, που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να πάνε στην επόμενη φάση. Τι πίνει όλη η Ευρώπη ήθελα να ήξερα. Αν δεν κάνω λάθος 7 από τις 10 χώρες που περάσανε ήταν χώρες του Ανατολικού μπλοκ... Και μετά λένε ότι δεν υπάρχουν λόμπι και πολιτικές συμμαχίες. Όσο δεν υπάρχουν βρυκόλακες. Ααααα, και μιας και είπα για βρυκόλακες. D.J. Bobo!! Vampires are Alive. Αχ, πες τα χρυσόστομε!! Η πιο κιτς παρουσία στην φετινή Eurovision έμεινε κι αυτή απ' έξω. Θύμιζε πολύ 90's κομμάτι και το στήσιμο έφερνε σε μια φτηνή θεατρική παράσταση που θα έπαιζε η Σούλα. Τελικά κι αυτοί με το π.... αλούκι στο χέρι έμειναν μιας και δεν πέρασαν στο τελικό.

Τελικά τι στο καλό πέρασε; Πέρασε τίποτα αξιόλογο στον τελικό; Για μένα της Λευκορωσίας μου άρεσε. Και ωραία σκηνική παρουσία και ωραίο παιδί και ωραίο τραγούδι... Ωραία, ωραία ήταν όλα. Βέβαια υπήρχαν και τραγούδια που ήταν απίστευτα χάλια, όπως της Αλβανίας, του Ισραήλ και το κλουβί με τις τρελές της Πολωνίας.

Γενικά και φέτος, αυτός η ημιτελικός τα είχε όλα. Gay, λεσβίες, φτέρα, κλουβία, βρυκόλες, και άλλα φτερά, swarofski, και λίγα φτερά ακόμη. Τέσπα. Αύριο έχουμε τον τελικό με τον Σαρμπελ να διαγωνίζεται στην 10η θέση. Καλή επιτυχία στο παλικάρι και ελπίζω στο καλύτερο. Και εδώ είμαστε για να σχολιάσουμε και τον τελικό.

Α, και η γνωστή ξανθιά της ελληνικής TV, Μαρία Μπακοδήμου, είπε όταν βγήκε η FYROM να τραγουδήσει "Καλή Επιτυχία Mακεδονία"... και έγινε της Τατιάνας το κάγκελο, και της Λαμπίρης μάζι, στα μεσημεριανά! Και "να βγει να δώσει συνέντευξη τύπου και να ζητήσει συγγνώμη" από την μια. Και "είναι ντροπή και αίσχος" από την άλλη. Προσωπικά πήρα ένα ποπ κορν και το απόλαυσα σήμερα. Λαϊκό δικαστήριο έγινε για άλλη μια φορά η TV.

Πάντα τέτοια παιδιά. Να χαιρόμαστε εμείς ποιότητα πάνω από όλα.

2 ουρλιαχτά:

  • Geo said...

    Και μετά παραξενεύονται όλοι γιατί δεν βλέπω :P~~

    Strahd said...

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;; :o

    Ε καλά, δεν χάνει και τίποτα. :P Ένα κιτς πάρτυ με τα όλα του μόνο. :P