Thursday 7 August 2008

Από Εδώ η Σχέση Μου κι Από Εδώ Το Πορτοφόλι Του

Α, όλα κι όλα. Αυτή την εβδομάδα δεν μπορώ να πω… Είναι μέρες χαλάρωσης στο γραφείο. Ο περισσότερος κόσμος λείπει σε διακοπές κι εμείς, όσοι δηλαδή μείναμε πίσω για να φυλάμε τα μπόσικα, καθόμαστε και κάνουμε εποικοδομητικές συζητήσεις μιας και δουλειά δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου. Έτσι, λοιπόν, ήταν κι αυτό το πρωινό. Το θέμα συζήτησης; Το αγαπημένο μου: γκομενικά και σχέσεις γενικότερα.

Με το καφεδάκι ή το χυμό ανά χείρας, η κουβέντα ξεκίνησε σε ήρεμους τόνους λέγοντας ο καθένας κάποια αστεία, αν θέλετε, γεγονότα από τις σχέσεις του που είχε κατά περιόδους. Αλλά δεν είναι εδώ το ζουμί της υπόθεσης. Μια συνάδελφος τότε μας ρώτησε "τι απαιτούμε από μια σχέση". Εγώ πετάχτηκα, τι το ήθελα…, και προσπάθησα να την διορθώσω ρωτώντας τη εάν με το "απαιτούμε" εννοούσε "επιθυμούμε". Τότε με κοίταξε με ένα μάτι που πραγματικά εάν ήμουν προληπτικός θα νόμιζα πως με καταράστηκε! Φυσικά και εννοούσε "απαιτούμε" γιατί η συγκεκριμένη κοπέλα, γιατί περί κοπέλας επρόκειτο 25-26 χρονών, προσπαθεί να κάνει γνωστά κάποια θέλω της στον υποψήφιο γαμπρό (ναι, ναι γαμπρό, λέξη που χρησιμοποίησε η ίδια παρακαλώ) και "απαιτεί" από τον ίδιο να τα πραγματοποιεί.

Φυσικά και μόνο που τα άκουγα αυτά τα λόγια να βγαίνουν από το στόμα μιας νεαρής, και κατά τα άλλα μοντέρνας, κοπέλας έφριττα. Και όλος περιέργεια πάντα την ρώτησα εάν μπορεί να μας πει έστω και λίγα από αυτά τα κάποια… "θέλω" της. Σκέφτηκα πως ΟΚ μπορεί αυτά τα "θέλω" να μην είναι κάτι το εξτρίμ. Δυστυχώς διαψεύστηκα! Δεν πίστευα πως υπάρχουν ακόμα νεαρές, μορφωμένες, έξυπνες κοπέλες που "απαιτούν" δώρα, ΔΩΡΑ – πληθυντικός αριθμός, την μέρα του Αγ. Βαλεντίνου, το δαχτυλίδι των αρραβώνων να αξίζει τρεις φορές τον μισθό του γιατί αλλιώς δεν διανοείτο να πουν το "ΝΑΙ", ο γκόμενος να θυμάται πάντα επετείους και γιορτές και φυσικά όταν παντρευτούν, ο γάμος πρέπει να είναι τουλάχιστον ισάξιος κάποιου βασιλικού.


Το σαγόνι μου κόντευε να φτάσει στο πάτωμα. Αν και μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να συνέλθω από τις επανωτές σφαλιάρες που έφαγα, προσπάθησα να της δώσω να καταλάβει πως αν αρχίζουμε να απαιτούμε πέρα από τα αυτονόητα, δηλαδή σεβασμό και ειλικρίνεια, και να επιβάλουμε κάποια πράγματα στον άλλον, τότε ο άλλος αργά ή γρήγορα θα νιώσει φυλακισμένος σ’ αυτή την σχέση. Κανείς δεν θέλει να έχει κάποιον δικτάτορα πάνω από το κεφάλι του και να τρέμει το φυλλοκάρδι του μπας και ξεχάσει καμιά επέτειο γιατί τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Η απάντησή της; Ε, αν νιώσει φυλακισμένος ας φύγει…

Δεν μπορώ να πω πως περίμενα κάποια καλύτερη απάντηση μετά από όλα αυτά που άκουσα. Στην ερώτηση εάν η ίδια θα έκανε κάτι που θα της επέβαλε ο άλλος ακόμα και αν δεν της άρεσε απάντησε πως θα έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει κοντά της… Αυτό το "τα πάντα" εμένα με τρόμαξε λίγο και προς στιγμή νόμιζα πως είδα το μάτι της να γυαλίζει. Αναρωτήθηκα εάν η ίδια είναι παρθένα και δεν έχει κάνει σεξ ποτέ στην ζωή της και όλα περί κατακτήσεων που είχε είναι απλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν τόλμησα να την ρωτήσω. Μετά από μια στιγμή άβολης προς όλους μας σιωπής, κατευθύνθηκα προς το γραφείο μου όπου και σκέφτηκα πως σύντομα άλλη μια θέση στο σκονισμένο και αραχνιασμένο πια ράφι είναι έτοιμη να καταληφθεί.

18 ουρλιαχτά:

  • offshore said...

    esena den sou aresoun ta dorakia? Den ennoo na xodebei o allos mia periousia alla einai oraio na na kaneis kai na pairneis dorakia.
    Oso gia to dahtilidi arrabonon kai ta hrisafika genikotera, gia polles gunaikes einai mia ependisi. Gia na ehoun kati otan tis paratisei kapoios gia ena neotero montelo.
    Gia na mi paraxigitho to pio akribo doro pou eho parei kostize 40 lires Agglias. Alla eho akousei apo kapoies ginaikes tin theoria tis ependisis kai boro na katalabo pos merikes apo aftes paratane ta panta gia ton antra tous (kai tin doulia tous) kai meta menoun me ton .... otan tis paratane.
    Tora pou to xanaskeftomai 'treis fores to mistho tou'?! wow I einai theogomena i sinadelfos i ego pianomai koroido.

    Strahd said...

    Κοίτα. Σε όλους μας αρέσει να μας κάνουν δώρα. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον πως αυτές τις μέρες θα μου κάνεις δώρο ή αλλιώς θα σου πάρω το κεφάλι. Και ο γάμος ή η σχέση δεν είναι επένδυση. Τουλάχιστον δεν το βλέπω έτσι εγώ... Δεν την παίζω στο Χρηματιστήριο και ούτε μέτα πάω να την εξαργηρώσω...

    Και όχι η γκόμενα αυτή δεν είναι θεά... :P

    Hfaistiwnas said...

    Kαλησπέρα! λολ Ωραίο κείμενο!
    Νομίζω όλοι θέλουμε τα δωράκια μας και επίσης θα στενοχωρηθούμε αν το έτερον ήμυσι ή εμείς δεν θυμηθεί/ούμε κάποια επέτειο..
    Όπως και να έχει δεν ΑΠΑΙΤΕΙΣ από τον άλλο, επιθυμείς, όπως το είπες, δεν χάθηκε ο κόσμος!
    Και ερωτώ: που βαδίζομεν;;;;

    musicbug said...

    Etsi;-) Na vgenoun ola sti fora! Gelasa poly me to post sou, kai i teleytea photo me pethane:-)

    Nagini said...

    Μαλακίες ΤΟΥΜΠΑΝΑ! Αν είναι να αποδεικνύεται η αγάπη με ακριβοπληρωμένα δώρα και ο έρωτας με τυπικότητες, πάει, χάλασε ο κόσμος..! =Χ

    Κώστας said...

    Άψογο κείμενο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    Απορώ για τα δώρα, τον ακριβό γάμο και το δαχτυλίδι.... δεν καταλαβαίνουν αυτοί που τα απαιτούν ότι όταν βάζεις το χρήμα σε μια σχέση με αυτό τον τρόπο την καταστρέφεις;

    Psofofeggaro said...

    :?
    E tora me kaneis na niotho asxima re paidi mou......
    Ki ego psilofrikerno pou de mporei na thimatai giortes kai genethlia, gia auto kai tou "thimizo" ena mina prin, gia olo to mina kata ti diarkeia tou (nai 30 meres sxedon kathe mera) gia na min to ksexasei. Den egine kai tipota omos an to ksexasei. Oso gia dora kai lefta.... Emena toulaxiston i pethera mou peire to daxtilidi aravonon, xrontro, gerontistiko... Tha ithela na to eixe dialeksei ekeinos alla distixos de mporouse. Auto den exe simasia, omos, etsi den einai.
    Den metrate i agapi apo ta dora pou sou kanei o allos i apo to an ksexase mia epeteio. Anthropoi eimaste, me ipoxreoseis, de xalase o kosmos kai an den......
    Gia mena pio megali aksia exei na mou katharisei/peripoiithei ena spiri sto kolo (ena arketa mpliaks paradigma), na mou katharisei ta kserata otan eimai alou gia allou apo ton peireto, para na mou parei xrisafiko.

    Alla iparxoun tetoies, kai polles malista. Tis xalaei i poli tileorasi kai to cinema, alla kai oi iperprostateftikoi goneis.

    hourglass said...

    Πολύ σωστά τα λες, και μετά απορούν οι γυναίκες γιατί δε βρίσκουν άντρα να παντρευτούν...

    ProFyLaKtiKo said...

    νομίζω πως όσα γράφεις αγαπητέ, είναι ακόμα μια απόδειξη πως οι σχέσεις έχουν φτάσει σε ένα τέλμα... και μετά αναρωτιέται ο κόσμος γιατί έχουμε διαζύγια, γιατί χωρισμούς, γιατί είμαστε μόνοι κτλ...

    την καλησπέρα μου

    Soula said...

    Η αγάπη δεν αποδεικνύεται με ακριβοπληρωμένα δώρα όπως λέει και η Nagini.
    Και αυτό έπρεπε να το ξέρει όχι μόνο η κοπελίτσα στο γραφείο αλλά και πολύς άλλος κόσμος.

    Θα ανέφερα ένα παράδειγμα τώρα που το ξέρεις πολύ καλά αλλά δε θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση...
    (Θα στο πω προσωπικά και αν εγκρίνεις το ανεβάζω)

    Anonymous said...

    Χμ... Καθένας φανερώνει το επίπεδό του απο τον τρόπο σκέψης του!!! Η εν λόγω κοπέλα-συνάδελφος ίσως να αποκτήσει τα υλικά αγαθά που "απαιτεί" αλλα η ΖΩΗ της να συνεχίσει να είναι κενή νοήματος. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος με τις ίδιες αντιλήψεις και θα εκπληρώσει τις "απαιτήσεις " της. Θα συνεχίσει όμως να είναι μίζερη!!!!
    Την καλημέρα μου

    ds said...

    Συμφωνώ απολύτως με τον Κώστα παραπάνω που λέει "Tis xalaei i poli tileorasi kai to cinema, alla kai oi iperprostateftikoi goneis."

    Τομ Σόγιερ said...

    Τέτοια ανεγκέφαλα γυναικίδια, συνήθως βρίσκουν αυτόν που ζητάνε, αλλά μετά έχουν εραστή έναν πολύ διαφορετικό, που στην τελική ερωτεύονται σαν ηλίθιες. Και εγώ πιστεύω πως οι γονείς φταίνε που βγαίνουν τέτοιες, αυτές......

    Leviathan said...

    peite mou pote mazeuomaste gia na ti deiroume?
    asteieuomai...distixos kai ego pisteuo oti oi goneis tin exoun kanei etsi!!

    kalo 3imero!!!!!filia!!!

    tovenito said...

    ο καθένας απαιτεί, απαιτεί από τον άλλο πράγματα, χωρίς να κοιτάει τι μπορεί να δώσει.. υλικά, ψυχικά ,ειδικά οι γυναίκες μέχρι και τουμπάρονται από ένα καλό αμάξι, από ένα ακριβό δώρο..
    αλλά δεν είναι αυτό που μετράει. μετά από ένα μήνα,λέμε τώρα σχέσης, όλο αυτό το περίβλημα έχει κάνει φτερά

    PN said...

    Λοιπόν, άκου περίπτωση που μου έτυχε....

    Γνωστή γύρω στα 30, τα είχε με φίλο γύρω στα 30 και. Μετά από 6 μήνες σχέση τον χωρίζει. Επειδή δεν είχαν κάποιο δείγμα προβλήματος ή κρίσεως τη ρωτάμε για πιο λόγο τον χώρισε. Η απάντηση μας άφησε όλους μαλάκες: "Μα ήμασταν μαζί 6 ολόκληρους μήνες και δεν μου είχε κάνει ακόμα πρόταση γάμου"....!!!!!

    Μακριά από γυναίκες που χτυπάει το βιολογικό τους ρολόι!!!!

    Psofofeggaro said...

    lol!
    Ma kai emeis eimastan 8 mines mazi kai de mou eixe kanei protasi gamou akoma... e kai? tou tin ekana ego :P (mallon o mpempis pou eixe ksekinisei ti diadromi)

    Nai, auto to viologiko roloi einai asta na pane s'emas.... omos ki eseis den pate piso....
    Tis thelete omorfes, sexy, gamioles, poutaniares, q-ries, ktl, ktl gia gkomenes, alla de desmeveste, den thelete na "xasete tin eleftheria sas "
    Otan xtipisei to diko sas viologiko roloi, lete "auti kanei gia gamo" ki as einai mi q-ria, sexy, omorfi, psili, lepti, gamiola, ktl ktl.....

    Exo adiko?

    Anonymous said...

    Wanna gimme a trully expensive present?
    Just hug me.
    Irreplaceable & priceless.