Tuesday 6 May 2008

Η Επέλαση των Βαρβάρων

Όλοι μας έχουμε ζήσει εκπλήξεις. Άλλες είναι ευχάριστες και άλλες πάλι πολύ δυσάρεστες. Και πόσο μάλλον όταν όλο το σόι αποφασίζει να έρθει να σε επισκεφτεί για τις γιορτές. Εκεί που κοιμάσαι όμορφα και γλυκά ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και νιώθεις τον κόσμο να ταράζετε γύρω σου. Πετάγεσαι από το κρεβάτι έντρομος να δεις τι συμβαίνει και το μόνο που ακούς είναι το κουδούνι να χτυπάει ξανά και ξανά και ξανά. Αφού συνέλθεις και πας να απαντήσεις ακούς έντρομος μια γνωστή φωνή που πραγματικά δεν θα ήθελες να ακούσεις για πολύ καιρό ακόμα. Την φωνή του θείου σου. Το θέμα είναι ότι λες ας πάει το παλιάμπελο μιας και είναι μόνος τι μπορεί να γίνει. Αλλά ανοίγοντας την πόρτα βλέπεις έντρομος ότι όχι μόνο δεν έχει έρθει μόνος του για επίσκεψη, όχι μόνο έχει φέρει και όλη την οικογένεια του μαζί αλλά έχουν έρθει και όλοι οι άλλοι θείοι, θείες, ξαδέρφια και το κακό συναπάντημα. Εν ολίγοις όλο το σόι ήρθε για να κατσικωθεί σπίτι σου. Η επέλαση των βαρβάρων μόλις ξεκίνησε.

Και αφού τρως την πρώτη ψυχρολουσία, και πριν προλάβεις να αντιδράσεις, αρχίζει το πανηγύρι. Ο ένας να σε τραβάει από εδώ να σε ρωτήσει να σε φιλήσει, ο άλλος σε τραβάει από την άλλη να για να σε καμαρώσει το πώς μεγάλωσες και να σε «φτύσει» για να μη σε ματιάσει… Οι ερωτήσεις πέφτουν σύννεφο.
- Δουλειά καλά; Σκυλιά, γατιά; Γκόμενες;;;;; Γκόμενες;;;; Γκόμενες;;;;; Πότε θα παντρευτείς; Εεεε; Εεεεε;;;; Πότε θα γίνεις μάνα;;;; Να χορέψουμε στο γάμο σου. Θα το κάψουμε το πελεκούδι.
Και ακούς μετά και το παράπονο της μάνας:
- Αχ, αυτό το παιδί μόνο του θα μείνει μια ζωή. Είναι κατά του γάμου λέει!!
ΣΟΚ!!! Όλοι σταματούν αμέσως και σε βλέπουν σαν ένα εξωγήινο πλάσμα, άγνωστο προς αυτούς.
- Κατά του γάμου; Δηλαδή τα ξαδέρφια σου που παντρεύτηκαν ήταν ηλίθιοι; είπε φωνάζοντας ένας θείος μου.
- Δεν ξέρω, εσείς το είπατε. Όχι εγώ...
- Και ποιος θα σε φροντίζει όταν μεγαλώσεις;
- Μόνος μου θα φροντίζω τον εαυτό μου. Κουλός είμαι;
- Και ποιος θα σου μαγειρεύει;
- Μόνος μου.
- Και ποιος θα σου καθαρίζει;
- Συγγνώμη γυναίκα θα πάρω ή οικιακή βοηθό; Γιατί ξέρω ένα γραφείο εδώ πιο κάτω που νοικιάζεις σε τιμές ευκαιρίες. Να μη το χάσω.
- Τσκ τσκ τσκ… Πάντα αντιδραστικό ήσουν από μικρό.
- Εμ, προσαρμόζομαι ανάλογα με το περιβάλλον μου…. είπα.

FATALITY!!! (You Vs. Them 1-0)


Και μετά από τα δύο απανωτά χτυπήματα και το σοκ που έφαγαν και αφού νιώθεις την ικανοποίηση του νικητή, οι συγγενείς κάνουν πίσω βλέποντας ότι η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά και αρχίζουν τα κλαρίνα για να ξεχαστούμε και λίγο. Το κεφάλι πάει να σπάσει. Και άιντε να σύρεις το χορό (γιορτή έχουμε) και να σου τα σφυρίγματα και να σου τα «ΟΠΑ!!» και να σου οι χοροί. Το μαρτύριο δεν λέει να τελειώσει ποτέ. Οι συγγενείς τελικά είναι σαν ένα κακό ιό: από μακριά μη μας κολλήσουν. Τα λεπτά φαίνονται σαν ώρες και οι ώρες σαν αιώνες και εσύ νιώθεις πως κάποιος εκεί πάνω σε εκδικείται για κάτι που έχεις κάνει τελευταία. Τα μικρά ξαδέρφια σου να σου προκαλούν περισσότερο πονοκέφαλο τραβολογώντας από δω κι από κει ενώ οι φωνές τους σπάνε το φράγμα του ήχου με ευκολία:
- Ντιξε μας το παϊστασιον 3. Τσέλω να παίτσω…. ΤΣΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΤΣΩΩΩΩΩΩ!!!
Πρέπει να έχουν καταπιεί μεγάφωνο. Δεν εξηγήτε διαφορετικά. Τόση φωνή δεν βγάζουν τα μικρά...

Μετά από 2 ντεπόν, 3 πονστάν και μισό παναντόλ νιώθεις επιτέλους πως αρχίζεις να ηρεμείς και καθώς η μέρα τελειώνει επιτέλους βλέπεις πως το σόι σου αποφασίζει, επιτέλους, να φύγει. Μπορεί να φταίνε τα τόσα ναρκωτικά που πήρες αλλά δεν έχεις όρεξη να σηκωθείς να χαιρετήσεις και ακούς την θεία σου να λέει στην μητέρα σου να με προσέχει γιατί μάλλον είμαι μαστουρωμένος… Μια δύσκολη ημέρα τελείωσε. Την επόμενη φορά θυμήσου μόνο να ξαμολήσεις τα σκυλιά πριν…


90 και σήμερα...

19 ουρλιαχτά:

  • b|a|s|n\i/a said...

    επέλαση κανονική!
    η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια, θα σταματούνε και να ρωτάνε.
    οι μισοί θα λένε καλό παιδί αλλά άτυχο. αχ αχ, τον έφαγαν οι υπολογιστές και οι τεχνολογίες. οι άλλοι μισοί θα σιωπούν, θα χαμογελούν και θα αναρωτιούνται, βρε λες; μπα!
    και θα προσπαθούν να ψαρέψουν. έλα πέστα όλα. είμαστε ανοιχτόμυαλοι εμείς.
    μα και μεις!
    καλημέρα!
    και αυτή η ηλικία των πιτσιρικίων ανάμεσα στα 5 με 10. γιατί θειό το ένα, γιατί θειό το άλλο. λολ!

    Hfaistiwnas said...

    Καημενούλη! Έπρεπε να κάνεις ότι δεν είσαι μέσα! Είναι κουραστικό όντως... ηλίθιες ερωτήσεις, απαντήσεις.. μακριά όσο γίνεται! Πάρε σκύλο για καλό και για κακό ή έστω μια στολή σκύλου!
    Καλησπέρα!!

    offshore said...

    m'afto to 'sielo na pexio' me esteiles! Ta paidakia einai san ta roller-coasterts. To trihrono mathitoudi mou (agglikou afou) prota me stelnei stin kolasi kai meta mou petaei kai ena 'si'agapo poli' kai bour briskomai ston paradeiso! Alla theloun ipomoni, afto einai alitheia :) pantos an ta afises na paixoun me to 'paistation' eimai sigouri pos se latreboun. Xereis ti einai na se agapaei ena paidaki? Eblogia, s'agapai ohi gi'afto pou isos na tou doseis i epeidi se ehoun anagi alla epeidi eisai esi, kai meta megalonoun...

    comingThrough said...

    se aytes tis periptoseis xreiazetai ena domatio panikou:D

    tovenito said...

    τι αφόρητη πίεση που είναι τελικά αυτά τα σόγια! μες στην εθυμοτυπία κι από πίσω (με την καλή την έννοια) φεύγουν τα μαχαίρια βροχή! τι καλά που τους έχω μακρυά!
    τους φίλους τους διαλέγουμε, τους συγγενείς όχι. (δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, αλλά το ξαναλέω).

    Anonymous said...

    Στειλτους μου πεσκεσι ρε συ...Ψοφαω για τετοια..Και το PS3 μαζι ε????Εεεεε???εεεε???

    Aviator said...

    Και γω πήγα σε ένα γάμο αλλά απέφυγα να παραστώ στο γλέντι, καθώς θα βομβαρδιζόμουν απο τις γνωστές ερωτήσεις, τύπου με τί ασχολείσαι, αν βρήκες καμία, κλπ δεν τους μπορώ άλλο.

    Καλά το σοι σου Γκεστάπο είναι? Πώς ήρθε έτσι στα καλά καθούμενα και άρχισε να χτυπάει κουδούνια?

    Καλησπέρα :)

    APSOY said...

    τι γλυκές οικογενειακές στιγμές?!?! :DD

    τέλειο - τέλειο! Και του χρόνου!!! ;) :Ρ

    Mirela said...

    Αμαν μωρε κι εσύ, τόσα χρόνια κι ακόμα δεν έχεις μάθει πως να τους κουμαντάρεις...? :-P

    Κώστας said...

    Αυτό το κόλλημα στην Ελλάδα που έχουν με τα παιδιά και την οικογένεια είναι σκέτη αηδία. Και άντε οκ οι γονείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι. Το υπόλοιπο σόι τι ζόρι τραβάει;

    Leviathan said...

    popo xalia....ta exo zisei kai ego auta...pleon apla ta apofeugo....
    tin kalispera mou!!!!
    filia!!!

    musicbug said...

    Pw ti mou thymises pali! Kala den imouna? Den tin palevw me ta sogia kai tin adiakrisia tous se polla. Ki egw opws les ki esy, imoun kata tou gamou, ki etsi aytomatws mavroprovatopoiithika:-) Thymamai exw mia theia pou opote me evlepe mou lege "Kale pws psilwneis etsi kathe fora? San ta agrioxorta!" Jesus:-)

    mmexer said...

    Σιγά μωρέ. Μια ιδέα είναι τα σόγια. Τους κλάνεις και την επόμενη μέρα είσαι ευτυχισμένος.

    Θες να σου πω πόσο μεγάλο είναι το σόι μου; Το σόι μου μέσα! χαχαχαχαχα

    Strahd said...

    @b|a|s|n\i/a
    Να σου πω την αλήθεια ας πιστεύουν ότι θέλουν. Σίγα μην τους αφήσω να μου προγραμματίζουν την ζωή. :P

    @Hfaistiwnas
    Έχω σκύλο. Εγώ φταίω που δεν τον αμόλυσα να τρέχουν και να μην φτάνουν. :P LOL

    @offshore
    Κι εγώ τα αγαπάω τα παιδάκια. Όταν κοιμούνται. :P Όχι, η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύω αλλά όταν έχεις τους άλλους πάνω από το κεφάλι σου τα παιδάκια που ουρλιάζουν είναι το κερασάκι στην τούρτα.

    Strahd said...

    @comingThrough
    Όταν θα πάρω σπίτι ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρχει ένα τέτοιο. Τι; Η Jodie Foster καλύτερη ήταν που είχε;; :P

    @tovene592
    Αυτό που λες για τους φίλους και τους συγγενείς το έχω πει κι εγώ ΑΠΕΙΡΕΣ φορές. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. :)

    @Γ(κ)αμει くま
    Γκαμάει μου, αν είναι να τους αναλάβεις εσύ σου το χαρίζω το PS3. :P

    Strahd said...

    @Aviator
    Όχι Γκεστάπο... Αυτοί δεν ήταν τίποτα μπροστά τους. Ούτε τους Ες Ες δεν συναγωνίζονται οι δικοί μου. Μη το ψάχνεις...

    @apsoy
    Είδες; Είμαστε cute οικογένεια
    *μπλιαχ*
    :P

    @Mirela
    Μωρε φιλενάδα, ξέρω να τους βουλώνω πλέον αλλά μου την σπάνε πολύ. :P

    Strahd said...

    @Κώστας
    Έλα μου ντε. Τι ζόρι τραβάνε κι αυτοί; Απλά θέλουν να τα ξέρουν όλα. Κατίνες παιδί μου... :P

    @Leviathan
    Και καλά κάνεις και δεν ασχολήσε φίλε μου :)

    @musicbug
    LOOOOL... Καλά σοβαρά μιλάς αγριόχορτα;; Πάλι καλά που δεν πήρε κανένα ψαλίδι να σε κόψει. Και ωραία λέξη το "μαυροπροβατοποιίθηκα". Να την χρησιμοποιώ ή έχεις το copy right; :P Φιλάκια.

    @mmexer
    Βασικά mmexer μου θέλω να με κλάνουν αυτοί για να είμαι ευτυχισμένος. Το σόι μου μέσα... :P

    Psofofeggaro said...

    Aseeeeeeeee makria apo sogiaaa....
    Ego prin 2 mines girizo apo to sxoleio me ta paidia kai tsakono tin mana mou (exei klidi os episimi baby-siter) na mou vazei kairgia kalimata stous kanapedes kai sfaxtikame. Xtes pali, otan girisame apo to sxoleio, vrika sakoules me kainourgia rouxa kai papoutsia gia ta mikra, eno tis eixa apagorefsei na parei giati tha eperne i pethera mou (kai fisika i atimi iksere pote tha lipo sta sigoura gia na ta ferei :P)
    Ase ase sogia.... exoun taraksei tin ksaderfi mou pou pernaei ton 4 xrono gamou me tis "euxes" kai tis niksis peri paidiou... Alla einai i nootropia tou ellina auti, ti tha pei o kosmos, ti tha poun oi sigkeneis, oloi xonontai, oloi milane, oloi endiaferontai....
    Graftous olous kale mou :)

    Unknown said...

    Επισκέπτες από άλλο πλανήτη κανονικά. Και δυστυχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια κοινότυπα λόγια ξανά και ξανά χωρίς να πείθονται από τις απαντήσεις που δίνεις. Νομίζω πως οι συγγενείς δεν μας ακούνε καν όταν μιλάμε