Tuesday 11 March 2008

Το Σατιρίζειν Εστί... Φιλοσοφείν;

Λάκης Λαζόπουλος. Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την σάτιρα στην ελληνική τηλεόραση. Κάθε εκπομπή του, πλέον, γίνεται λόγος να μαζευτεί όλη η οικογένεια μπροστά από την τηλεόραση και να περάσει ένα quality time όλοι μαζί, αλλά και ενίοτε τροφή για συζήτηση σε διάφορες εκπομπές. Καταφέρνει, με τα λεγόμενά του, να πιάσει το πως νιώθουν οι περισσότεροι έλληνες για πολλά πράγματα που τους αφορούν άμεσα, κι έτσι έχει καταφέρει να μπει ακόμα και στο τελευταίο νοικοκυριό της κ. Κατίνας σε κάποιο κατσικοχώρι. Σαν νέος "Ζορρό" και προστάτης των πάντων και αδυνάτων σε αυτή εδώ την χώρα, ο κ. Λαζόπουλος επιτίθεται, συγγνώμη "σατιρίζει" ήθελα να πω, σε αυτούς που είναι ενάντια στα συμφέροντα αυτής της χώρας και των πολιτών της (a.k.a. αντιπολίτευση, επίσης a.k.a. ΠΑΣΟΚ και ποτέ την κυβέρνηση, a.k.a. ΝΔ, ή το ΚΚΕ ή Σύριζα – μη πέσει φωτιά να μας κάψει) αλλά και σε όσους του ασκούν σκληρή κριτική, κι όλα αυτά στο όνομα πάντα της σάτιρας. Γιατί, πως να το κάνουμε δηλαδή, στην σάτιρα τα πάντα είναι επιτρεπτά. Σωστά;… Χμ.

Προσωπικά να πω ότι λάτρευα τους 10 Μικρούς Μήτσους. Ήταν μια εκπομπή πραγματικά σατιρική και ευχάριστη. Το Αλ Τσαντίρι άρχισα να το βλέπω από πέρσι, λίγο πριν τελειώσει η σεζόν του. Απλά έτυχε και είχα αφήσει το κανάλι εκεί. Εκεί, ο κ. Λαζόπουλος, σαν ένας σύγχρονος τηλεοπτικός ιεροκήρυκας έτοιμος να βγάλει το λόγο του στους πιστούς του τηλεθεατές, αρχίζει να σατιρίζει για διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας. Αν και την εκπομπή του την είδα πραγματικά ευχάριστα, μου άφησε στο τέλος μια περίεργη αίσθηση. Σε πολλές εκπομπές του χρησιμοποιούσε το βήμα που είχε να κάνει προσωπική επίθεση σε διάφορα πρόσωπα, άλλες φορές έχοντας κάποιο λόγο κι άλλες φορές έτσι, για χάρη της τηλεθέασης. Φυσικά πάντα μιλάμε για σάτιρα. Και ο κόσμος, κι εγώ (γιατί δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω) τον πιστεύαμε. Αλλά αυτό συνέχιζε και συνέχιζε για αρκετές εκπομπές και σιγά σιγά την σάτιρα άρχισαν να την διαδέχονται η κατινιά και η μικροπρέπεια.

Για μένα, η αρχή έγινε με τον Καρβέλα. Είδα, έκπληκτος, να βάζει μια φωτογραφία του στο πρόσωπο ενός είδους πιθήκου, τον γνωστό σε όλους πλέον μακάκα, που τον έδειχνε να αυνανίζεται. Και φυσικά το γέλιο έπεφτε σύννεφο. Μάλλον ο κ. Λαζόπουλος έχει χάσει λίγο το μέτρο του τι είναι σάτιρα και τι όχι. Αυτόματα ένιωσα θεατής πολύ χαμηλού επιπέδου και φυσικά το γέλιο μου κόπηκε μαχαίρι. Κι εγώ που δεν συμπαθώ καθόλου τον συγκεκριμένο αηδό και μουσικοστιχουργό, δεν το βρήκα στο ελάχιστο αστείο το να ξεφτιλίζετε στην τηλεόραση κάποιος για χάρη και μόνο τηλεθέασης. Και φυσικά η απάντηση ήρθε σαν καταπέλτης από την αντίπερα πλευρά και τότε τα μηχανάκια της AGB χτύπησαν κόκκινο. Πώς να μην γίνει άλλωστε αφού τέτοιο είναι το επίπεδο του έλληνα τηλεθεατή σήμερα; Όπου γάμος και γιορτή… Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Κι άλλοι πολλοί πέρασαν από το στόμα του και δη την εκπομπή του.

Από την σάτιρά του, φυσικά, δεν ξέφυγαν και οι ομοφυλόφιλοι. Στην τελευταία του εκπομπή, που παίχτηκε την προηγούμενη Τρίτη, έδειξε κάποια βιντεάκια τα οποία πραγματικά "στόλισε" με ομοφοβικά αστεία τα οποία έκαναν τον κόσμο να γελά ενώ άκουσα, από το σπίτι μου, να λένε "κοίτα ρε τον πούστη πως κουνιέται!! Χαχαχαχα!!" Στην σημερινή Ελλάδα, όσο και να λέμε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για τους ομοφυλόφιλους σε σχέση με κάμποσα χρόνια πριν, υπάρχουν και αρκετά προβλήματα, κυρίως ρατσιστικά, τα οποία δεν έχουν εκλείψει ακόμα, που δεν ξέρω κατά πόσο τα γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος. Αλλά για μια τέτοια εκπομπή που την παρακολουθεί πάνω από το 60% των ελλήνων τηλεθεατών, θα έπρεπε μερικά πράγματα τουλάχιστον να τα αντιμετωπίσει με κάποιο τακτ. Έτσι, κοροϊδεύοντας τους gay, κάνει την κάθε κ. Κατίνα που ο γιος της πει ότι είναι gay να νομίζει πως σύντομα θα του κρεμάσουν κουδούνια και θα βγει στη Συγγρού ή, ακόμα χειρότερα, θα τον πιάσει στο στόμα του ο Λάκης και μετά ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.

Θα μου πείτε μήπως ρε συ γίνεσαι λιγάκι υπερβολικός; Μήπως δεν είναι δουλειά της κάθε σατιρικής εκπομπής να διαμορφώνει συνειδήσεις και τις αντιλήψεις του καθενός μας; Μπορεί, αλλά σίγουρα για μια εκπομπή με τέτοια τηλεθέαση, όπου ο κόσμος επηρεάζεται εν μέρη από αυτή (γιατί σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι ο Λαζόπουλος είπε αυτό και έδειξε εκείνο από κάποιον φίλο ή συγγενή σας) καλό θα ήταν να βάλει ένα λιθαράκι όσο αφορά στο θέμα αξιοπρέπεια στην ελληνική τηλεόραση αλλά και του πολίτη. Μακάρι ο Λαζόπουλος να καταλάβει τα λάθη του και ότι ξεφεύγει μερικές φορές με τις εμμονές του, για διαφόρους λόγους, και να προσπαθήσει να τα διορθώσει γιατί πραγματικά είναι ένας καλός ηθοποιός. Αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ίσως τελικά να είμαι ο μοναδικός "ανώμαλος" εδώ μέσα που τα πιστεύει αυτά; Ποιός ξέρει...

Διαβάστε επίσης, όσοι θέλετε, και το ποστ του πιτσιρίκου με τίτλο "Ο Σωματοφύλακας".


146 και σήμερα...

30 ουρλιαχτά:

  • Equilibrium said...

    Κάνε τους 2 τους "ανώμαλους"...
    τα'χα πει κι εγώ σε παλαιότερο ποστ μου αν θυμάσαι...

    υγ. αλλά δε μπορώ να σταματήσω να τον βλέπω, έχει ταλέντο... είμαι άρρωστος γιατρέ μου?... χαχαχα

    Dr_MAD said...

    Μπορεί να μην τον παρακολουθώ, αλλά οι γιαγιάδες πάντα έχουν το λόγο του στο νοσοκομείο. Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου. Ειδικά μετά τη συγκάλυψη του περιστατικού με το κότερο.

    PS: Ελπίζω τον άλλο μήνα η Σαρρή να τον βάλει να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του. Από ότι διαβάζω έχει τη νίκη στο τσεπάκι της. ΠΛΕΡΩΝΕ ΛΑΚΗ...

    Dr_MAD said...

    Πολύ αγχωτικό το έκανες αυτό με την αντίστροφη μέτρηση. Μήπως το παρακάνεις? οεο?

    Ολα μου φταίνει σήμερα. Θέλω κι άλλο 3ήμερο

    Strahd said...

    @equilibrium
    Χαχαχαχαχα... Ναι και βέβαια το θυμάμαι. :) Κι εμένα μου αρέσει σαν ηθοποιός. Αλλά μου την σπάει μερικές φορές που δεν καταλαβαίνει τι κάνει.

    @mad
    Καλά οι γριές είναι η καλύτερή τους ο Λάκης. Της ίδιας γενιάς, τι να πεις; (κακιούλα ήταν αυτή) :p

    Κι όσο αφορά την αντίστροφη μέτρηση το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου. Λίγος καιρός έμεινε ακόμα. Θα περάσει. :P Φιλιά πολλά και ελπίζω να πέρασες καλά το τριήμερο. ;)

    tovenito said...

    δεν μπορώ χωρίς λαζόπουλο! εντάξει το έχει παρακάνει με το πασόκ και τον καραμανλή τον έχει στο απυρόβλητο, σε αυτό έχεις δίκιο. αλλά γενικά μου αρέσει, γελάω με τα ανέκδοτά του. στα πολιτικά του σχόλια επί της ουσίας συμφωνώ. γενικά είμαι φαν!

    jg said...

    10 mikrous mitsous evlepa kai gw! alla twra den mporw na ton dw, ton variemai apisteutaaaaaaaa

    revqueer said...

    Ok. Προσωπικά το χιούμορ του Λαζόπουλου, το έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Πραγματικά είναι από τους λίγους που με κάνει να ξεκαρδίζομαι. Οπότε δε μου είναι εύκολο να τον κατακρίνω. Επειδή δεν είδα τη συγκεκριμένη εκπομπή, αν όντως ειπώθηκαν αυτά τα ομοφοβικά που λες, τότε πραγματικά είναι πολύ λυπηρό τώρα που έχει τέτοια θεαματικότητα, να την εξαργυρώνει με αστεία που δεν ταιριάζουν με τη νοημοσύνη του. Ντροπή του.

    Hfaistiwnas said...

    Πόσο δίκιο έχεις. Σε όλα! Ποτέ δεν τον έβλεπα, ,με άγχωνε και με αγχώνει αυτός ο άνθρωπος! Μετά απο τα κραξίματα άρχισα να τον βλέπω, δεν άντεξα πολύ όμως. Περισσότερο τον παρακολούθησα μέσα απο άλλες εκπομπές. Ο καθένας μπορεί να πει ότι κάνει σάτιρα και να θάψει όσους του πάνε κόντρα, έτσι κάνει. Όσον αφορά στους ομοφυλόφιλους... η πουτάνα θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Η επέκταση που έδωσες για τα αποτελέσματα στην οικογένεια είναι πολύ σωστή.. έτσι γίνεται ... εξακριβωμένο...

    Anonymous said...

    Στην συγχρονη Ελλαδα,σατυρα εχουν καταφερει να κανουν μονο 2 ατομα.
    Θυμιος Καρακατσανης και Τζιμακος Πανουσης.
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλοι οι αλλοι απλα νομιζουν πως κανουν σατυρα αλλα κανουν show.

    Εν ολιγοις...

    Καλυτερος ηταν στους 10 μικρους Μητσους παρα στο Αλ Τσαντιλα Νιουζ.Οποιος κανει πως τα ξερει ολα,ετοιμαζεται για φαπες.

    Ρε ουστ!!!!

    Γκρινιάρης said...

    Πίστεψέ με, δεν είσαι ο μόνος που κάνει τέτοιες σκέψεις!
    Καλό βράδυ!

    hourglass said...

    Μόλις τέλειωσε ο Λάκης και ούτε σήμερα άλλαξε καθόλου η σάτιρά του. Συμφωνώ κι εγώ ότι έχει εμμονές και τις αναπαράγει κάθε φορά, αλλά βλέπεις η τηλεθέαση είναι αμείλικτη.
    Και ίσως σωστά λέει ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η σάτιρα, μπορεί όμως να γίνει πιο καλόγουστη γιατί τώρα σίγουρα προσβάλλει πολλούς από εμάς.

    Είδες που δεν είσαι ο μόνος εδώ μέσα? :)

    Aviator said...

    Strahd θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μια τεράστια συζήτηση για το θέμα Λαζόπουλος. Αλλά ας αρκεστούμε σε μερικά καυτά σημεία.

    Ο Καρβέλας στην εκπομπή του Μάκη δήλωσε ξεκάθαρα - εμμέσως πλην σαφώς - οτι ο Λάκης είναι gay και μάλιστα αυτό δεν ταρακούνησε τον ίδιο τον Λάκη, καθώς αυτοσαρκάστηκε και απάντησε στη μητέρα του οτι "αυτό που κάνει όντως αξίζει".

    Ο Λαζόπουλος, γνωστότατος ομοφυλόφιλος στην Ελληνική Show biz, φροντίζει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Το ένα είναι να κάνει το κοινό του ανοιχτόμυαλο, το άλλο είναι να προστατέψει την ταυτότητά του.

    Προβάλλει πρότυπα ομοφυλόφιλων που η κοινή γνώμη θεωρεί ως αντικείμενα γελοιοποίησης, βλ. Γαλάτης κλπ ενώ ο ίδιος που είναι gay, αντί να φροντίζει να δείξει ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ GAY, πολύ απλά καλλιεργεί λανθασμένα πρότυπα, έτσι ώστε όταν αγαπητέ μου Strahd αυτή η μάνα ανακαλύψει κάτι για το παιδί της, να το ταυτίσει με κάποιον Γαλάτη, Ψινάκη, Γαβαλά κλπ κλπ....

    Αυτή είναι αλήθεια? Με τόσο υψηλή τηλεθέαση δεν θα έπρεπε τουλάχιστον κάποιος να του πει ρε αδερφέ πες κάτι και για μας... δείξε τι σημαίνει ομοφυλόφιλος.. άνοιξε τα μάτια του κόσμου...

    Αλλά ΟΧΙ αγαπητέ μου. Ξέρεις γιατί? Γιατί βολεύει όλους εκείνους τους παραγωγούς, ηθοποιούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, ΕΠΙΤΗΔΕΣ να καλλιεργούν λανθασμένα πρότυπα πολύ απλά για να προστατεύουν τον εαυτούλη τους..

    Καλή βδομάδα να έχουμε.. :)

    mahler76 said...

    Ego ton evlepa stous Mitsous tou s palious tou MEGA. To Tsadiri den to boro na po tin alitheia, den eho kataferei na do olokliri ekpobi, ohi pos prpathisa kai poli.
    Kane loipon 3eis tous anomalous.
    Kali sou mera.

    Girishajin said...

    Εγώ πιστεύω ότι ο Λαζόπουλος έχει χάσει προ πολλού τα όρια.

    Από την στιγμή που η κυρία με το όνομα τηλεθέαση του υποδηλώνει ότι το 'Εξεφτελίζειν εστί φιλοσοφείν', τότε η ίδια η νοοτροπία της εκπομπής του έχει γίνει απλά 'κατινίστικη'. Άλλο το να κάνεις σάτυρα και άλλο το να χάνεις τα όρια του σεβασμού μπάινοντας σε σκεπτικό πιθηκάνθρωπου...

    Soula said...

    Τους 10 Μικρούς Μήτσους τους έβλεπα(αν και μικρό παιδί τότε ακόμα)και φυσικά μου άρεσαν.
    Αυτό το εξάμβλωμα που λέγεται Αλ Τσαντίρι Νιούζ αρνούμαι κατηγορηματικά να το δω.
    Θεωρώ οτι λιγότερο με υποβαθμίζει σαν νοήμονα άνθρωπο να κάτσω να δω τη Δρούζα(μεγάλη κουβέντα είπα τώρα) παρά τον Λαζόπουλο.

    Λέει αλήθειες το παραδέχομαι αλλά απο εκεί και πέρα έχει χάσει κάθε όριο.

    1ον,ο άνθρωπος έχει εμμονές(βλέπε Ντενίση και πιο πρόσφατα Σαρρή).
    Με ποιό δικαίωμα βγαίνει και κράζει δηλαδή τη Σαρρή επειδή θέλησε να κατέβει στις εκλογές;
    (Μεταξύ μας πολύ καλύτερη είναι απο όλους αυτούς που το παίζουν σοβαροί.Δεν προσπάθησε να προβάλει κάποιο ψεύτικο προφίλ η γυναίκα.)
    Λέει πουθενά το Σύνταγμα οτι απο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αποκλείονται άτομα σαν τη Σαρρή λόγω επαγγέλματος;
    Μήπως ο κύριος Λαζόπουλος έχει καμιά πρόταση να κάνει για αναθεώρηση των άρθρων περί εκλογικών δικαιωμάτων και τα ρέστα;Είδαμε και τους συνταγματολόγους/νομικούς και λοιπούς εκλεγμένους-επιπέδου-βουλευτές τόσα χρόνια που έχουν κάνει τη χώρα μουνί καπέλο!!

    Και στο κάτω κάτω ποιός όρισε τον Λαζόπουλο κριτή των πάντων;
    Τις δικές του τις πομπές με τα ναρκωτικά στα κότερα και τις παρτούζες με τα τεκνά ποιός θα τις κρίνει;
    Δεν άκουσα κανέναν.Και δε νομίζω οτι αν έβγαινε κανείς να τον κράξει(όπως κάνει αυτός σε τόσους και τόσους)δε θα θιγόταν.Εκεί θα έλεγε "α τί ωραία με σατυρίζουν";

    Η εκπομπή αυτή εμένα μου μοιάζει σαν ένα πολύ ωραία κεκαλυμένο μέσο προπαγάνδας "κάποιων"(δεν μπορώ γνωρίζω ποιών).
    Περνάει κάποια μηνύματα δήθεν μέσω της σάτυρας-που εγώ δεν τη βλέπω ως σάτυρα αλλά ως καθαρή κακεντρέχεια- και η κάθε φουκαριάρα νοικοκυρά σαν το ποντίκι,ακολουθεί το Λαζόπουλο που της παίζει φλογέρα(βλέπε Μαγεμένο Αυλό/το παραμύθι)

    Αυτά για τώρα γιατί παραπήρα φόρα.
    (έκανα και ρίμα)
    Ξεκολλήστε απο την ξεφτίλα αυτή.Μυαλό έχετε δόξα τω Θεώ.Δεν περιμένετε απο το Λαζόπουλο να σας ανοίξει τα μάτια για το τί γίνεται γύρω σας.

    Υπολόγισέ με στους "ανώμαλους" κι εμένα.

    Aviator said...

    Θα συμφωνήσω επίσης με τη Σούλα και θα ήθελα να προσθέσω οτι αυτό το φανατικό κοινό του καλό θα ήταν επιτέλους να αποκτήσει και μια πιο αντικειμενική γνώμη. Ποιός είναι ο Λαζόπουλος? Τί θέλει να πει, πώς το λέει και γιατί το λέει.

    Κάτι άλλο που με στεναχωρεί στην εκπομπή του είναι η έλλειψη ταυτότητας. Είναι μια εκπομπή αντιφάσεων. Απο τη μία δείχνει βίντεο του Μακάκα, απο την άλλη διαβάζει μια επιστολή του Μίκη, απο την άλλη πάει η Χάρις Αλεξίου να τραγουδήσει..Εγώ προσωπικά αν ήμουν Χάρις Αλεξίου δεν θα πήγαινα σε τέτοια εκπομπή. Είναι σα να πάει στην εκπομπή του Θέμου. ΕΛΕΟΣ!!

    Δεν μπορώ να καταλάβω αγαπητέ μου Strahd τι θέλει αυτός ο άνθρωπος.
    Το κοινό του διασκεδάζει και δεν προβληματίζεται. Καλό θα ήταν η εκπομπή αυτή να είχε όρια και προφανώς μια ξεκάθαρη ταυτότητα.

    Strahd said...

    Πρώτα απ' όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τις απόψεις σας. Να εστιάσω μόνο σε κάποιες που διάβασα.

    @revqueer
    Ναι, είναι αρκετά αστείος πολλές φορές ο Λαζόπουλος. Αν μη τι άλλο είναι ένας αρκετά καλό ηθοποιός. Αλλά αυτά που είπε για τους gay ήταν κάπως, και μάλιστα από κάποιον που ακούγεται ότι είναι κι αυτός. Θα έπρεπε να ξέρει τι παίζει με αυτό το θέμα.

    @Γ(κ)αμει Bear
    Ο Πανούσης και ο Καρατσάνης είναι αρκετά καλοί. Ο Λαζόπουλος υπήρχε η εποχή που έκανε show αλλά, μάλλον στον βωμό της τηλεθέασης και του χρήματος έκανε την σάτιρα show.

    @γκρινιάρη
    Welcome. :)

    @aviator
    Θα συμφωνήσω σε όλα. Όντως κάνει πολύ καλά την δουλειά του να κρύβεται αλλά όπως είπε και ο ηφαιστίωνας πιο πάνω "η πουτάνα και να θέλει να κρυφτεί..." Το θέμα φίλε μου είναι επιτέλους πως ο Λαζόπουλος να καταλάβει πως πρέπει να σταματήσει να πατάει επί πτωμάτων για μια εκπομπή. Έχω βαρεθεί πια η τηλεόραση να δείχνει τους gay σε στυλ Γαβαλά, Ψηνάκη κτλ. Και καλά τα μεσημεριανά να τα καταλάβω - το επίπεδό τους είναι πιο κάτω κι από το χώμα. Αλλά και ο Λαζόπουλος;... Τέσπα...

    @Σούλα
    Συμφωνώ. Απλά βρέθηκε ο Λαζόπουλος να πει "κάποια" πράγματα με το όνομα τους και από τότε ο κόσμος τον έχει κάνει Θέο. Ο κόσμος δεν θέλει και πολύ βλέπεις... Λίγο να του γαργαλήσεις τα αυτιά και αμέσως γίνονται όλοι "σκλάβοι" σου... Και μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το "κάνει προπαγάνδα"; :)

    Soula said...

    Φυσικά και θα σου εξηγήσω αλλά όχι εδώ.Υπάρχει και το msn αν θες και το face to face επίσης.
    Αρκετά είπα πιο πάνω.Μην το τραβήξω κι άλλο...

    Leviathan said...

    ego nomizo pos exei xasei edo kai kairo to metro...
    exo stamatisei na ton vlepo...oxi oti pote ton evlepa idiaitera...

    tovenito said...

    αν δεν σας αρέσει γιατί τον βλέπετε ρε παιδια; και το κυριότερο γιατί ασχολείστε;

    Strahd said...

    @tovene592
    Ασχολούμαστε γιατί είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Από την ίδια οπτική ακόμα και ο Λαζόπουλος δεν θα έπρεπε να ασχολείται με αυτούς που δεν γουστάρει. Αλλά, δυστυχώς, το κάνει...

    tovenito said...

    ο λαζόπουλος αχολείται με άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απασχολούν τον δημόσιο βίο και εκθέτουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. και επειδή διάβασα πιο πάνω για τη σαρρή. κανείς δεν της αφαίρεσε το δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές, αλλά το βιντεάκι με το βαμμένο μάτι, το μάτι και ανοιχτά τα χέρια να λέει σταυρώστεμε (σαν να τραγουδάει στο τελευταίο επαρχιακό κωλόμπαρο και να λέει γαμήστεμε) το σχολιάσαμε όλοι στο γραφείο πολύ πριν το σχολιάσει ο λάκης.
    επίσης υπάρχουν και άλλες εκπομπές όπως η ελληνοφρένεια, οι επιθεωρήσεις στα θέατρα που λένε πολύ χειρότερα πράγματα και με εμμονές απίστευτες. αλλά όλοι ενοχλούνται από το τι θα πει ο λαζόπουλος. η επιτυχία των άλλων μας πονάει τελικά.

    Strahd said...

    Στην τελική να σου πω κάτι; Μπορεί να κάνει επιτυχία χωρίς να βρίζει και να γελοιοποιεί ανθρώπους; Γιατί με το να βρίζω και να φτιάχνω τέτοιου είδους βιντεάκια με μακάκες, μπορεί να ανέβει οποιοσδήποτε στην κορυφή. Και στην τελική πραγματικά δεν με ενδιαφέρει, εμένα προσωπικά, το αν έχει κάνει επιτυχία ο Λαζόπουλος. Και 100% τηλεθέαση να πιάσει δεν με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι φίλε μου ότι αυτό που νόμιζει ο ίδιος, και οι υπόλοιποι, πως είναι σάτιρα στην ουσία είναι μια καθαρή κακεντρέχεια, όπως είπε και η Σούλα πιο πάνω. Και για το γιατί ασχολούμαστε, πιστεύω πως είναι δικαίωμα του καθενός να ασκεί κριτική στον καθένα. :)

    ds said...

    Μου άρεσε η εκπομπή του Λαζόπουλου μέχρι πρόσφατα που άλλαξα γνώμη μετά από δύο επεισόδια που προαναφέρεις.

    Το πρώτο ήταν η επίθεση στον Καρβέλα με το γνωστό πλέον τρόπο (βλ. μακάκα), τον οποίο θεώρησα φθηνό, ύπουλο και προσβλητικό. Το δεύτερο το ότι όντως -όπως επισημαίνει και ο Aviator- εξακολουθεί να σατιρίζει gay πρόσωπα (όπως ο Γαλάτης) συνδέοντας το να είσαι gay με το να είσαι σούργελο. Την ίδια στιγμή όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο ίδιος ο Λαζόπουλος είναι gay.

    Τέλος να προσθέσω ότι στην εκπομπή πολλοί γονείς παίρνουν μαζί τα ανήλικα παιδιά τους (τα δείχνει η κάμερα). Αυτό πάλι πώς επιτρέπεται; Δεν υπάρχει νομοθεσία που να το απαγορεύει; Και οι γονείς με πιο σκεπτικό παίρνουν το παιδί τους σε παράσταση με τόσο υβριστικό περιεχόμενο;

    mmexer said...

    Την καλησπέρα μου! Έχω διαβάσει και τα προηγούμενα κείμενα....
    Θα σταθω σε αυτό του Λαζόπουλου είμαι και mmexer πως να το κάνουμε!
    Έχω διαβάσει και τα σχόλια όλων...

    Η "βλακεία" με τον Λαζόπουλο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι είναι ο εκφραστής των πάντων! Ο κόσμος το είπε. Και πάντα το χρεώνεται ο ίδιος.

    Κι αν έχει άποψη για τα πάντα... εδώ έχει ο κάθε τηλεκαημένος (μην αραδιάσω 1000 άτομα) ο Λαζόπουλος μας πείραξε; Μόνο ερωτήματα θέτει ως ηθοποιός. τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
    Θα μπορούσε να κλειστεί σπίτι του και να μην πει τίποτα. Το κάνει όμως. Μπορεί να το κάνει για τα χρήματα. Γιατί όχι; Το κάνει όμως.

    Απλά ενοχλεί γιατί ακούγεται περισσότερο από κάθε τηλεκαημένο και γι αυτό σκάνε απ' το κακό τους!

    Ασχολείται με ότι δημόσια εκτίθεται προς τα έξω. Με αυτό που βλέπει.
    Δεν συνδέει τους γκέι με τα σούργελα! Μα αυτογελοιοποιείται ο Γαλάτης και το κάθε τηλεκαημένο. Γι αυτό τους σατιρίζει. Δηλαδή, δεν σατίρισε το Βαλλιανάτο σε μια συνέντευξη του. Σατίρισε τον Γαλάτη που έκανε πχ ιππασία.
    Και πιστέψτε με! Όταν τους αναπαράγει το απολαμβάνουν! Τους αρέσει!
    Όσο για τον μακάκα.. στο τέλος έβαλε και τη φάτσα του εκεί!

    Ξέρει να παίζει το παιχνίδι των Μέσων, να το εκμεταλλεύεται, να σχολιάζει, να λέει αυτά που θέλει. Μαγκιά του!

    (Α όλα κι όλα... Σε αποζημίωσα για όλα τα κείμενα που δεν ήρθα να κάνω σχόλιο!)

    Aviator said...

    Στο βωμό του χρήματος και κωλοτούμπες μπορείς να κάνεις, μέχρι και πιγκουίνος να ντυθείς όπως ο Αρναούτογλου. Θα προτιμούσα να είχε ένα θεατράκι σαν επιθεώρηση και σαν πολυτάλαντος ηθοποιός και καλλιτέχνης να κάνει εκεί το show του.

    Ο κόσμος όμως θέλει θέαμα!!! Διψάει γιαυτό. Θέλει χυδαία πράγματα.. ακραία. Σαν τα έργα του Αριστοφάνη. Δεν απέχουν πολύ.. αλλά κάποιες φορές χάνεται η ουσία και το μέτρο φυσικά.

    Και να σας πω κάτι ρε παιδιά? Δε νοείται σε μια εκπομπή που μιλούν για κλανιές και μακάκες να τραγουδά η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Είναι αντιδεολογικό.

    Strahd said...

    @mmexer
    Βρε βρε καλώς τον. Άντε και μου λειψες. Περίμενα την γνώμη σου. Γενικότερα πιστεύω πως είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ηθόποιους μας. Για αυτό που λες ότι έβαλε την φάτσα του στον μακάκα δεν το είχα δει... Δεν το ήξερα. Thanx for the info.

    Από την άλλη δεν μίλησα εγώ για τον Γαλάτη, Ψηνάκη και το κακό συναπάντημα. Εγώ μίλησα για κάποια αστεία βίντεο που έδειξε, για τους gay, άσχετα με αυτά με τα σούργελα που λες, και τα σχόλια που έκανε. Απλά μου φάνηκαν κάπως για μια εκπομπή τέτοιας τηλεθέασης.

    Τake care. :)

    Sandy Cheeks said...

    @ Strahd
    Πες τα χρυσόστομε!
    Φιλιά και καλό weekend!

    Anonymous said...

    Exei poly kalo xioumor (an kai den moy aresoyn ta anekdota toy) einai eksypnos alla den einai ka8oloy antikeimenikos sthn satira toy. Epilegei atoma poy antipathei na kritikarei (vlepe Olga Tremh kai oxi Xatzinikolaou)kai kalyptei Karamanli poy einai o PROTHIPOURGOS ths xwras+ KKE & SYRIZA poy ypostirizei les kai einai h svthria mas... prowthei thn propaganda yper Tsipra kai SYRIZA eidika env tautoxrona eksapolyei sklhrh kritikh sto PASOK les kai kyverna.
    Epipros8eta, an kai o idios einai omofylofilos, thavei tous omofylofilous (ginetai o idios ratsisths- einai kryfogay ennoeitai!- enw ton peirazei na ton leei o Karvelas sthn kamera pousth epeidh tha ton dei h mama tou!eleos) an htan aksios na evgaine na elege thn alh8eia agia na ekleine to stoma se ka8e karvela kai na ekane perhfanh thn omofylofilh koinothta...alla o ka8enas me to symferon toy kai...ta ekatomyria tou! ax ellada~!

    Κώστας said...

    Υπάρχει ομοφυλόφιλος που είδε τις εκπομπές του Λαζόπουλου με τα ομοφοβικά σχόλια και το γέλιο από κάτω και ένιωσε όμορφα;

    Σε τελική ανάλυση αυτό που τον πείραξε τόσο πολύ και μας τρέλανε στην κλάψα δεν ήταν που του είπε ο Καρβέλας ότι είναι πούστης και αν το ξέρει η μάνα του; Τότε γιατί έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Γαλάτη που έδειξε απόσπασμα που έλεγε ο Γαλάτης ότι η μάνα του του είχε πει πως αν πήγαινε με τον ένα και τον άλλο θα πεθάνει και ο Λαζόπουλος είπε "ζει η μάνα σου;" Αυτό ήταν διαφορετικό; Ή τις προάλλες που έδειχνε πάλι έναν ομοφυλόφιλο και έλεγε "σε έχει δει η μάνα σου;"

    Μιας και πιάσαμε τις μάνες πάντως, εμένα η μάνα μου ξέρει για μένα και το έχει αποδεχτεί και ήταν αυτή που πριν από κανένα δίμηνο μου είπε τι είχε πει ο Λαζόπουλος για το Γαλάτη και μου έλεγε ότι το βρίσκει απαράδεκτο να κάνει τέτοια σχόλια.

    Τα συμπεράσματα δικά σας...