Monday 25 February 2008

80 Χρόνια Χλίδας

Φέτος παραλίγο να το πάθουμε το καρδιακό. Έστω ένα εγκεφαλικό βρε αδερφέ. Θα βλέπαμε ή όχι, τελικά, την φετινή απονομή των βραβείων Oscar; Η απεργία των σεναριογράφων έκανε πολλά γραφεία στοιχημάτων να παίζουν με το αν θα προβάλλονταν η τελετή ή όχι παρά με το ποιος θα κέρδιζε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι. Από τον πιο πλούσιο κάτοικο του Hollywood μέχρι και την τελευταία κυράτσα στα Άνω Λιόσια, είχαν χάσει τον ύπνο τους που φέτος δεν θα έβλεπαν τους αγαπημένους τους σταρς να έκαναν την πασαρέλα στις τηλεοπτικές τους οθόνες. "Από πού θα πάρω την δόση μου τώρα εγώ; Πως θα κλέψω λίγο από την διασημότητα τους;" άκουγα την κ. Μίτσενα από το απέναντι διαμέρισμα να κλαίει και να οδύρεται! Τα τάματα και οι προσευχές τους, όμως, εισακούστηκαν και η 80η Τελετή των Βραβείων Oscars πραγματοποιήθηκε χτες στο Λος Άντζελες. Και για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακή, το λιγότερο.

Για άλλη μια χρονιά, η ματαιοδοξία είχε την τιμητική της στο Kodak Theater, όπου πλήθος καλλιτεχνών το κατέκλεισε για να παρευρεθεί στην απονομή των βραβείων άλλοι ντυμένοι με στυλ κι άλλοι ντυμένοι λες και είχαν τσακωθεί, άγρια… πολύ άγρια, με την μόδα (γι’ αυτά θα έχουμε report αργότερα από την Μαρίκα και την Πέπη που τις έστειλα στο Λος Άντζελες για να έχουν μια άποψη από πρώτο χέρι για το τι φορούσε ο καθένας από τους σταρ). Όσο αφορά τα βραβεία το "No Country for Old Men" τους πήρε τα σώβρακα κι έφυγε με τέσσερα βραβεία (ο μεγάλος νικητής της βραδιάς), ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ενώ δεύτερο έρχεται το "The Bourne Ultimatum" με τρία βραβεία, ενώ το "There Will Be Blood" πήρε μόνο δυο. Το τρίτο το μακρύτερο, δηλαδή μόνο ένα βραβείο, πήρε το "Atonement", κι αυτό ήταν της μουσικής. Πολλοί δεν χάρηκαν και τόσο με αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ΚΑΠΟΙΟΣ (ξέρεις εσύ) χάρηκε και μάλιστα πάρα πολύ που η συγκεκριμένη ταινία πήρε μόνο ένα. Και εδώ που τα λέμε και κανένα να μην έπαιρνε ακόμα καλύτερα γι’ αυτόν.

Υπήρχαν βέβαια και οι εκπλήξεις. Η Tilda Swinton πήρε το B' Γυναικείο ρόλο από τα νύχια της Cate Blanchett. ΣΟΚ στο πανελλήνιο! Φήμες θέλουνε την Swinton να είχε κάτσει σε μερικούς από τους ψηφοφόρους για να κερδίσει το αγαλματάκι. Η Blanchett όταν το έμαθε είπε χαρακτηριστικά: "That bitch is going DOWN"! Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε και από την Marion Cotillard, που το πήρε για το "La Vie en Rose", στο Α' Γυναικείο ρόλο. Διπλή πίπ... εεε, ήττα ήθελα να πω. Σε πιο ήπιους τόνους, τα βραβείο για καλύτερα εφέ κέρδισε το "The Golden Compass", το λιγότερο αναμενόμενο από τα υπόλοιπα δυο, "Pirates of the Caribbean 3" και "Transformers". Στο τραγούδι, το "Enchanted" ρίχτηκε σε ψήφους λόγω των τριών υποψηφιοτήτων που είχε με αποτέλεσμα να μοιραστούν και έτσι το τραγούδι από το "Once" πήρε το αγαλματάκι. Παραλίγο να θρυνούσαμε θύματα όταν η Amy Adams, που ενσάρκωσε την μαγεμένη πριγκίπισσα στην ταινία, έκλεγε με κλάμα γοερό για την αδικία με αποτέλεσμα πλήθος πουλιών και άλλων ζώων να επιτεθούν στους συνθέτες του τραγουδιού.


Ναι, τα φετινά βραβεία Oscar τα είχαν όλα. Ίντριγκα, μυστήριο, σεξ, δολοπλοκίες, βία, γέλιο αλλά και πολύ μα πολύ κλάμα, κυρίως από τους νικητές!! Και όπως είχα πει και πέρσι: όσοι χάσατε το αγαλματάκι φέτος, πριν πάτε να προσλάβετε κάποιον πληρωμένο δολοφόνο να σκοτώσει αυτόν που το κέρδισε για να το πάρετε το εσείς, σκεφτείτε ότι η Ακαδημία του χρόνου ίσως σας ανταμείψει δίνοντας σε σας τον Θείο Oscar αδικώντας έτσι κάποιον άλλον. It's the circle of life....

Και του χρόνου να’ μαστε καλά για να ξαναζήσουμε τέτοιες συγκινήσεις. God bless the Oscars!!


161 και σήμερα...

9 ουρλιαχτά:

  • Hfaistiwnas said...

    Πάει και αυτή η υποχρέωση...

    Equilibrium said...

    Ευτυχώς που δε με αγγίζει αυτό το πανηγυράκι ούτε τόοοσο δα!

    revqueer said...

    Κι εγώ έπαθα μεγάλο σοκ με Τίλντα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ έπαιζε άψογα και ο λόγος της ήταν ΤΕΛΕΙΟΣ! Αν ποτέ κερδίσω όσκαρ θέλω να πω κάτι αντίστοιχο!

    Ρεμπεσκές said...

    Cotillard και ξερο ψωμι...
    Διοτι γυναικα που σκαει μυτη με γαματο νυφικο στο γαμο του ερωτα της-παιδικου της φιλου και του κανει το γαμο μπουρδελο και στην τελικη πεφτει στον ασβεστη για παρτυ του *Ναι..για την γνωστη ταινια λεω που μου εμαθε το La vie en rose* και μετα χτυπαει ρολο που νομιζεις πως ειναι ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ....το αξιζει.Και η Κιντμαν εκανε την Βιρτζινια Γουλφ,και η ΘΕρον την μανιακη και η Ρομπερτς αλλα αυτο που εκανε η Μαριον που εγινε ΑΛΛΗ εντελως..το ανταμειψαν..Ευτυχως....Για τα αλλα χεστηκα..φετος αυτο με εκαιγε.

    Unknown said...

    go europe go europe go europe! και του χρόνου να ξαναπάρουμε τα σώβρακα των βλαχοαμερικάνων
    *ethan is happy*

    Aviator said...

    Αυτό που έχω καταλάβει για το συγκεκριμένο event είναι οτι ουδεμία σχέση έχει με την τέχνη του κινηματογράφου και όλους τους νοιάζει το red carpet, τα φλας και τα πάρτυ που ακολουθούν. Είναι καθαρά πρωταθλητισμός διακρίσεων και εντυπώσεων..

    Dr_MAD said...

    Η Εξιλέωση έπρεπε να πάρει και το διασκευασμένο σενάριο. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η μεταφορά του, αν και στη μέση του πλατειαζε. Γενικώς (εκτός ίσως την Σουίντον) τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα και λυπάμαι που δεν τα έπαιξα στο στοίχημα. Καλημέρες ;-)

    Strahd said...

    @revqueer
    Θα συμφωνήσω. Ο λόγος της ήταν πάρα πολύ καλός. Και σαν ηθοποίο την εκτιμώ αφάνταστα. Εξάλλου η Καιτούλα είχε πάρει και Oscar πρόσφατα.

    @h0m0sapiens
    Μαζί σου. Ίσως το καλύτερο και το πιο δίκαιο βραβείο που δώθηκε φέτος.

    @ethanακο
    GO EUROPE! GO EUROPE!!!

    @Hfaistiwnas, Equilibrium, Aviator87
    Eντάξει συμφωνώ είναι πανηγυράκι. Όπως και να χει δεν περιμένουμε τα Oscars για να δούμε ποιές ταινίες είναι καλές και ποιές όχι. Από την άλλη το βλέπω σαν μια γιορτή που οι πάντες τουλάχιστον περνάνε καλά. Και έχει και την πλάκα του βρε αδερφέ... :) Αviator welcome :D

    Strahd said...

    @mad
    Για το Εξιλέωση θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Κρίμα γιατί ήταν μια αρκετά καλή ταινία γενικότερα...