Monday 1 October 2007

Ο Γολγοθάς του Bob Dylan Και Του Θεατή

Σαν φαν του κινηματογράφου φτάνω πάντα στην ώρα μου για να δω την αγαπημένη μου ταινία. Η ώρα έναρξης της ταινίας σήμερα που θα πήγαινα να δω έλεγε 20:30. Έφτασα έξω απο το ΑΤΤΙΚΟΝ (ευτυχώς δεν άκουγα κάποιον να ρωτάει σαν τρελός στο τηλέφωνό του που είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ και να βρίζει θεούς και δαίμονες όπως πέρσι) κατά τις 20:15 και περίμενα να μπω στην αίθουσα. Αφού μπήκα, περίμενα υπομονετικά να ξεκινήσει η ταινία. Πήγε 20:30 τίποτα. Έφτασε 20:45 ακόμα... Φτάνει 21:00 ακούω "ντιν-ντον" το καμπανάκι να χτυπάει!! Επιτέλους, λέω θα αρχίσει η ταινία... Αλλά προς έκπληξή μου, άρχισε να ανεβαίνει κόσμος πάνω και να βγάζει λόγο και να παίρνει βραβεία του Φεστιβάλ - Νύχτες Πρεμιέρας!! Αργκ... Πότε θα άρχιζε επιτέλους αυτή η ρημάδα η ταινία; 20:30 έλεγε το πρόγραμμα και ακόμα τίποτα. Φτάνει 21:30 και επιτέλους τα φώτα χαμηλώνουν. Ήρθε η ώρα της πρεμιέρας του "I'm Not There" και, κι αν τότε δεν το ήξερα, του πραγματικού γολγοθά των θεατών κι εμένα φυσικά.

Αυτό που ένιωσα πριν την ταινία ήταν ένα preview για το τι θα ζούσα καθώς έβλεπα την καινούργια ταινία του, κατά τα άλλα τρομερού Τodd Haynes. Πρόκειται για την βιογραφία του Bob Dylan, όπου μέσα από τις ζωές 7 χαρακτήρων μαθαίνουμε για την πολυτάραχη ζωή του. Προσωπικά δεν έχω ακούσει πολλά τραγούδια από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και δεν ξέρω τίποτα από την πολυτάραχη ζωή του. Η ταινία, μέσα από τον σουρεαλισμό και ένα κλίμα ψευτο-ντοκιουμενταρίστικου (πςςςς τι λέξη έβγαλα -- τύφλα να έχεις Φραγκούλη :P), μπερδεύει αντί να διαφωτίσει τον μέσο θεατή που δεν ξέρει την τύφλα του. Το καστ αν και πραγματικά υπέροχο (Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw κ.α.) δεν κατάφεραν, προσωπικά, να με κερδίσουν. Βαρέθηκα... Και μιλάμε για μια ταινία 135 λεπτών που σου φαίνονταν ατελείωτη.

Αρκετός κόσμος έφευγε κατά την διάρκεια της, αλλά στο τέλος η ταινία χειροκροτήθηκε, αλλά μάλλον από τους φαν του τραγουδιστή.

Μια ταινία μόνο για τους σκληροπυρινηκούς φαν του Bob Dylan... ΜΟΝΟ! Ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει κανονικά στις ελληνικές αίθουσες.


308 και σήμερα...

8 ουρλιαχτά:

  • Equilibrium said...

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ..! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΗΛ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΓΟΡΙΝΑ

    Mirela and Soula said...

    Δε σου άρεσε τελικά ε;; "Καλααααα να πάθει" λέει η Μιρέλα; Έχω χάσει επεισόδιο;;
    Και κάτι άσχετο...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΒΑΝ ΜΩΡΗ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ CHAT;;; ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!

    Soula

    Strahd said...

    @equilibrium

    Ο Bale είναι πάντα τρομερός αν κι εδώ έπαιξε λίγο σε σχέση με τους άλλους.

    @soula

    Δοκίμασε να ξαναγράψεις πάλι. Δεν έκανα κανένα ban εσένα. Έναν άλλο μαλάκα είχα κάνει. Και πες της Mirelas..... ότι την αγαπώ κι εγώ πολύ. :P

    revqueer said...

    Με απογοήτευσες τώρα!!! Δε πρόλαβα εισιτήριο, αλλά τη περιμένω πως και πως! Εγώ γουστάρω άγρια Dylan, οπότε έυχομαι τουλάχιστον να μη βαρεθώ! Ευχαριστούμε για τη κριτική!

    Strahd said...

    Revqueer δεν το συζητώ. Εσένα σίγουρα θα σου αρέσει. Και νομίζω σε όλους τους φανς του Dylan. ;)

    APSOY said...

    Δηλαδή δεν άγγιξε τα ευρυκοινωνικά σινερεαλιστικά θέλω του αντιντοκυμαντερισθέντος κινηματογραφόφιλου εραστή της έβδομης τέχνης?

    (μη με ρωτήσεις τι έγραψα... δε βγάζει νόημα και το ξέρω... όπως φαντάζομαι και ο Φραγκούλης :ΡΡΡ)

    φιλιάααα, καλό μήνα!:)

    Sakis said...

    και ήταν από τα λίγα που ξεχώρισα στο φεστιβαλ. Αλλα μετά από αυτα που διαβασα σε dvd και αν...! Γενικές εντυπώσεις από τις νύχτες πρεμιέρας?

    Strahd said...

    Γενικά οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας ήταν πάρα πολύ καλές. Πιο μουσικές από κάθε άλλη χρονιά και αυτό ήταν ευχάριστο. Από την άλλη, όσο αφορά την συγκεκριμένη ταινία, αν είσαι φαν του Ντίλαν θα την ευχαριστηθείς νομίζω... :)