Sunday 30 September 2007

GOOD MORNING BALTIMORE!


Πραγματικά, τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή στις χθεσινές Νύχτες Πρεμιέρας. Το "Hairspray" κατάφερε πραγματικά να συνεπαίρνει τους πάντες μέσα στην αίθουσα. Μια ταινία όπου με τα τραγούδια και το κέφι της, δημιουργούσε μια τρομερή "feel good" διάθεση στους πάντες. Στην Βαλτιμόρη των Η.Π.Α. το 1962, μια μικρή κοπέλα, η Tracy Turnblad, προσπαθεί να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: να χορέψει σε μια εκπομπή ενός τοπικού καναλιού. Σύντομα όμως θα δει ότι όλοι δεν είναι ίσοι και όμοιοι σε αυτό το κανάλι και θα παλέψει για την ισότητα. Αν και η ταινία μιλάει για τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική της δεκαετίας του '60, περνάει και το μήνυμα ότι η αγάπη δεν βλέπει χρώμα ή φύλο και όλοι είναι ίσοι απέναντι σ' αυτό το μοναδικό συναίσθημα, ενώ ο ρατσισμός και οι διακρίσεις πάσης φύσεως πρέπει να σταματήσουν. Ένα μήνυμα, που έχει πέραση ακόμα και σήμερα, περνάει με έναν μοναδικό τρόπο στην ταινία, μια ταινία γεμάτη κέφι, τραγούδι και ζωντάνια που ελάχιστα βλέπεις σήμερα.

Προς το τέλος μάλιστα της ταινίας, εμένα και της παρέας μου μας είχε συνεπάρει τόσο η μουσική της ταινίας που χορεύαμε στις θέσεις μας, ενώ όταν τελείωσε έβλεπες κόσμο να χορεύει καθώς έβγαινε από την αίθουσα (προσωπικά πρώτη φορά το είδα κάτι τέτοιο να το κάνει μια ταινία!!).

Θα γελάσετε, θα τραγουδήσετε και θα δείτε και τον John Travolta σε ένα ρόλο πραγματική έκπληξη και την, απίστευτη, Michelle Pfeiffer στον ρόλο της κακιάς. Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου.


Cause you can't stop the Motion of the ocean or the rain from above
You can try to stop the paradise were dreamin of
But you cannot stop the rhythm of two hearts in love to stay!
Cause you cant stop the beat!


Oh, no you fucking can't...


309 και σήμερα...

2 ουρλιαχτά:

  • revqueer said...

    Έχω δει την original ταινία του Γουότερς και ήταν γαμάτη! Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι ο Τραβόλτα στη θέση της μοναδικής Divine, αλλά αφού λες πως ήταν καλός θα του δώσω μια ευκαιρία...

    Strahd said...

    O Travolta ήταν θεός.. Θεά... Whatever :P Πρέπει να την δεις!