Thursday 6 September 2007

Fractured Figure

Έτσι ονομάζεται η νέα διοργάνωση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, όπου πρόκειται για έργα από την συλλογή του Δάκη Ιωάννου. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια διερεύνησης, αφενός του τρόπου με το οποίο ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός καλλιτεχνών αντιμετωπίζει την ανθρώπινη μορφή, αφετέρου, του τρόπου που διαφορετικές - αλλά ισχύουσες παράλληλα - εκδοχές της πραγματικότητας συνθέτουν την εμπειρία μας από τον κόσμο.

Η "Κατακερματισμένη Μορφη" (Fractured Figure) είναι η τρίτη σε μια σειρά βιβλίων και εκθέσεων με θέμα την νέα παραστατική τέχνη μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Το πρώτο project ήταν το "Post Human" το 1992, όπου διατυπωνόταν μια νέα αντίληψη του "εγώ", η οποία επέτρεπε στους ανθρώπους να αναδημιοργήσουν τους εαυτούς τους μέσω της πλαστικής χειρουργικής, της κουλτούρας του γυμναστηρίου και τελικά τη γενετική μηχανική. Το επόμενο project ήταν το "Form Follows Fiction" του 2001, μια διερεύνηση της Μυθοπλαστικής Μορφής, η οποία αντανακλούσε την απόδραση σε video games και computer chat rooms όπως είχε διεισδύσει στην γενική κουλτούρα. Παραδείγματα αυτής της Μυθοπλαστικής Μορφής θα ήταν τα cartoon έργα Dob και γλυπτά πίνακες του Takeshi Murakami.


Στo "Fractured Image" τα έργα είναι πιο αντιπροσωπευτικά μιας πνευματικής κατάστασης και πιο αφηρημένα ως προς το μήνυμά τους. Είναι πολιτικά με έναν βαθύτερο και πιο ισχυρό τρόπο. Η "Κατακερματισμένη Μορφή" στέκει μάρτυρας μιας κατακερματισμένης πραγματικότητας και απευθύνει κάλεσμα για μια ανανεωμένη αποδοχή της ανθρωπότητας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 29 Μαρτίου 2008. Η διεύθυνση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ είναι Εμ. Παππά & Φιλελλήνων 11, Νέα Ιωνία. Τηλ. 210 - 2758940. Ώρες λειτουργείας: από 5 ως 30 Σεπτεμβρίου - Δευτέρα μέχρι Σάββατο 12:00 με 20:00. Κυριακή κλειστά. Από 2 Οκτωβρίου 2οο7 ως 29 Μαρτίου 2008 - Πέμπτη μέχρι Σάββατο 12:00 με 20:00. Κυριακή κλειστά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να μπείτε στο site του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.


333 και σήμερα...

1 ουρλιαχτά:

  • Seven Film Gallery said...

    Ωραια παρουσια!
    Εμεις παλι ...με μια ξεχωριστη απουσια...