Saturday 15 September 2007

Ιστορίες Κινηματογραφικής Τρέλας


Σήμερα βγήκα με τους φίλους μου να πάρουμε τα εισιτήρια για τις Νύχτες Πρεμιέρας. Αφού πήραμε για τις ταινίες που θέλαμε (για αρχή Ratatouille, Hairspray και το I'm Not There) ένας από τους φίλους μου θυμήθηκε ένα περιστατικό που είχε συμβεί πέρσι, πάλι τέτοια εποχή στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας, όταν πήγαμε να δούμε το "Shortbus".

To σκηνικό είχε ως εξής: εκεί που περιμέναμε μες την τρελή χαρά στο φουαγιέ του ΑΤΤΙΚΟΝ να αρχίσει η ταινία, μπαίνει ένας μέσα μιλώντας δυνατά στο κινητό του. Στάθηκε ακριβώς δίπλα μας και άρχιζε να φωνάζει: "Το ΑΤΤΙΚΟΝ... Που είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ;... Δεν ξέρω που είμαι! Μπήκα σε έναν κινηματογράφο στην Σταδίου... Που είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ; Τι;... Κηφισιάς; Δεν προλαβαίνω..." Και με αυτές τις κουβέντες βγήκε έξω και έφυγε! Εμείς, περιττό να σας πω στην αρχή μείναμε άφωνοι με αυτό που ακούσαμε, αλλά σχεδόν αμέσως βάλαμε τα γέλια. Ακριβώς από πάνω από το κεφάλι του τύπου, υπήρχε με μεγάλα, χρυσά γράμματα η επιγραφή ΑΤΤΙΚΟΝ!! Από τότε, το χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στην παρέα όποτε πάμε στον συγκεκριμένο κινηματογράφο.

Όλο αυτό το περιστατικό με έκανε να θυμηθώ κι άλλα διάφορα περιστατικά, όπως το παρακάτω με το τηλεφωνικό κέντρο στα Village. Παίρνεις τηλέφωνο να κλείσεις εισιτήρια και έχουν βάλει voice web. Εκεί σου μιλάει ένας τύπος/υπολογιστής για να σε βοηθήσει να κλείσεις τα εισιτήρια.

Τύπος: Πείτε μου πιο σινεμά θέλετε!
Εγώ: Village Park (ουρλιάζοντας)
Τύπος: Ποια ταινία θέλετε:
Εγώ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ
Τύπος: Έχετε επιλέξει τον Πόλεμο των Άστρων επεισοδ..
Εγώ: ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΘΕΛΩ
Τύπος: Αν κάνω κάτι λάθος πείτε μου λάαααααθος
Eγώ: ΛΑΘΟΟΟΟΟΟΟΣ!! ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!! ΕΙΙΙΙΙ Μ' ΑΚΟΥΣ;


Ε, και μετά από πολλές και άκαρπες προσπάθειες πήγα και τα έκλεισα από τον κισέ του Village. Και μετά σου λένε γιατί είσαι μεσ' τα νεύρα και πετάς το τηλέφωνο στον τοίχο. Εμ, αν στην άλλη άκρη του ακουστικού έχεις κάτι τέτοια πράγματα να σου μιλάνε, όχι μόνο το τηλέφωνο πετάς αλλά πέφτεις κι εσύ με δύναμη μπας και συνέλθεις λίγο. Αχ, ου μπλέξεις με μηχανήματα. Του Σατανά πράγματα παιδάκι μου. Πφφφ...

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Πάντως, γενικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, παράλληλα με την ταινία ζεις και κατάστασης απείρου κάλλους. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι και αυτά που προσθέτουν γεύση στην κινηματογραφική εμπειρία.

324 και σήμερα...

6 ουρλιαχτά:

  • revqueer said...

    Εγώ θα πάω Δευτέρα! Προσεύχομαι να μη κλείσουν οι θέσεις για Bob Dylan μέχρι τότε!!

    Equilibrium said...

    Σας ζηλεύω... Φλκ!

    Strahd said...

    @revqueer
    Εγώ βρήκα στα αριστερά τελείως... Δεν έχει πολλές θέσεις. Καλό είναι αν θες να πας να την δεις, να πας όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορείς.

    @equilibrium
    Γιατί; Τι έκανα; :P

    nikisot said...

    a re Stahdako
    mou 8umizeis to problhma mou ( ektos twn allwn)
    exw xasei th monimh parea mou gia sinema, kai se osous to lew bariountai:(

    Lampirella said...

    Φοβερές κινηματογραφικές εμπείριες! :D

    APSOY said...

    Τελικά που ήταν το ΑΤΤΙΚΟΝ?
    :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    Έχω γίνει ουκ ολίγες φορές ρομπα σε σινεμά
    1.Έχω κοιμηθεί - σαλάκι - ελαφρύ ροχαλιτό!
    2. Ψάχνω το νεράκι μου και έχω αφαιρεθεί και σε μια χαζή σκηνή που κάποιος/κάπου/κάτι πετάχτηκε, έχω ουρλιάξει (και δεν έβλεπα θρίλλερ...) με αποτέλεσμα όλη η αίθουσα να γυρίσει να δει ποιό βλήμα... (εγώ!)
    3. Με έχει πάρει τηλ η γιαγιά μου ενώ είμαι σινεμά, το έχω στο αθόρυβο αλλά καταλάθος μπαίνει ανοιχτή ακρόαση και σε μια στιγμή σιγής... ακούγεται η γιαγιά μου να φωνάζει "που είσαιιιιιιιιιιιι? δε σε ακούωωωωωωωωωωωω? εεεεεεεεε? με ακουουυυυυυυυυυς?"
    (σόι μου!!!)


    φιλιάααααααααααα ξ.τ.μ