Monday 27 August 2007

Και Τώρα... Τι;

Και σήμερα δεν νιώθω καλά. Από την μια οι 63 νεκροί μέχρι στιγμής από τις πυρκαγιές, από την άλλη η καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας και οι καταστροφή του φυσικού πλούτου της Πελοποννήσου. Προσπαθώ να διώξω τον θυμό που νιώθω γιατί, όπως πολύ σωστά είπε ο orestis, ο θυμός και το μίσος είναι δηλητήριο για την ψυχή. Δύσκολο βέβαια με όσα ακούω να γίνονται τις τελευταίες μέρες.

Ανοίγεις τα παράθυρα και το μόνο που μυρίζεις είναι καμένο. Μια μυρωδιά θανάτου πλανάτε στην ατμόσφαιρα και ποτέ στην ζωή μου δεν έχω νιώσει τόσο απροστάτευτος σαν πολίτης αυτής της χώρας. Πυρκαγιές να ξεσπούν η μια μετά την άλλη, ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται κι απλά σε κάνει να αναρωτιέσαι. Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν την "καταστροφή" (χρησιμοποιώ αυτή την λέξη, όσο κι αν υπερβολική φαντάζει στο άκουσμά της, γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο που να χαρακτηρίζει αυτό που ζούμε) της Ελλάδας; Τι θα αποκομίσουν από όλο αυτό; Βίλλες; Χρήματα; Καινούργια ξενοδοχειακά συγκροτήματα; Τι; Πόσοι ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν τελικά σε αυτό τον τόπο; Και δεν μιλάω μόνο για τους πολιτικούς.

Και μιας και αναφέρθηκα στους πολιτικούς, τα "καμάρια μας", σαν να μην έφτανε αυτό, τους είχαμε να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Να επιρρίπτει ευθύνες ο ένας στον άλλον και ο χορός καλά κρατεί. Προσωπικά τους σιχάθηκα. Ακούγοντας τα λόγια τους και το πως προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός ο καθένας προς όφελός τους, ήταν πραγματικά απαράδεκτο. Όποια και να είναι η νέα κυβέρνηση με τις εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου νομίζω πως δεν θα γίνει καμία απολύτως αλλαγή. Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να φάει όσο το δυνατόν περισσότερα από τον πολίτη και το θλιβερό αυτό γεγονός που έπληξε την χώρα μας αυτές τις μέρες θα ξεχαστεί, για άλλη μια φορά, γρήγορα.

Tέλος, γενικά, αυτές τις μέρες ακούγεται πολύ και η λέξη "τρομοκρατία". Λέτε να μας χτυπάνε οι Ταλιμπάν και να μην το πήραμε είδηση ρε παιδιά; Αλλά θα μου πείτε τον ύπνο του δικαίου που κοιμάται ο Έλληνας και του "ωχαδερφισμού" που τον διακατέχει, φυσικό είναι μετά να μην πάρει χαμπάρι τι γίνεται λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Σίγουρα όλο αυτό που έγινε ήταν κάτι το πολύ καλά οργανωμένο. Αλλά για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε. Δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τέτοιου είδους "εθνικές καταστροφές" - όπως διαβάζω στις λεζάντες των ειδήσεων που μας πολιορκούν κι αυτά με τις δικές τους καταστροφολογίες και θεωρίες συνομωσίας - και η ολιγωρία μερικών έκαναν τις φωτιές να είναι τώρα εκτός ελέγχου.

Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα εν έτη 2007, σε μια Ελλάδα μ.ΟΑ (μετά Ολυμπιακών Αγώνων) και σε μια Ελλάδα που πίστευες ότι ήταν ικανή να ανταπεξέλθει σε δύσκολες περιπτώσεις....

ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ - ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ!!!

Πιστεύετε πως θα καλυτερέψουν τα πράγματα; Αμφιβάλλω...


343 και σήμερα...

0 ουρλιαχτά: