Sunday 15 July 2007

Και η Μαγεία Συνεχίζεται Με Έναν Φοίνικα

Ναι, γιατί να το κρύψω άλλωστε; Είμαι μεγάλος φαν του Harry Potter. Ο μικρός μάγος κατάφερε να μου κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή που διάβασα το πρώτο βιβλίο του "Harry Potter and the Philosopher's Stone". Περιμένω με αγωνία κάθε ταινία που κυκλοφορεί και έχω διασκεδάσει και ταξιδέψει με όλες τους μέχρι στιγμής. Όποτε, όπως είναι φυσικό, η αγωνία μου για την πέμπτη ταινία "Harry Potter and the Order of the Phoenix" ήταν μεγάλη. Η ώρα που περίμενα έφτασα και επιτέλους την είδα. Άραγε η μαγεία παραμένει; Ή έκανε φτερά σαν τα ξωτικά;

Σίγουρα μιλάμε ίσως για την πιο σκοτεινή και την πιο εφιαλτική ταινία μέχρι στιγμής. Και αυτό είναι φυσικό μιας και, όπως και στα βιβλία εξάλλου, τα παιδιά μεγαλώνουν και το ίδιο και οι κίνδυνοι που τους απειλούν. Αυτή την φορά κανείς δεν πιστεύει τον Harry που λέει πως ο Voldemort έχει επιστρέψει, πλην του Dumbledore. Έτσι το Υπουργείο Μαγείας αποφασίζει να βάλει την Dolores Umbridge (που ερμηνεύει μια ΥΠΕΡΟΧΗ Imelda Staundon) στην θέση του, για να συμμαζέψει το χάος που επικρατεί στην Σχολή.

Η ταινία αυτή επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες περισσότερο από τις προηγούμενες. Υπάρχουν και αρκετά μηνύματα περί δικτατορίας και περί ελευθερίας έκφρασης και σκέψης, μιας και η Umbridge επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στο Hogwarts. Όπως πάντα βέβαια η μαγεία που κυριαρχεί σε όλες τις ταινίες υπάρχει κι εδώ. Η σκηνή όπου το Τάγμα του Φοίνικα πετάει πάνω από το νυχτερινό Λονδίνο και ακούγεται και η μουσική του Nicholas Hooper είναι πανέμορφη.

Βέβαια υπάρχουν και κάποια αρνητικά στην ταινία που μόνο όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία θα προσέξουν, αλλά και αυτά δεν είναι και τόσο σημαντικά. Η τελική μάχη είναι υπέροχα σκηνοθετημένη με πολύ όμορφα έφε. Γενικά η ταινία ήταν αρκετά καλή, αλλά ίσως την περίμενα κάπως καλύτερη σε μερικές φάσεις. Δεν βαρέθηκα καθόλου βλέποντας την, αντιθέτως διασκέδασα αρκετά. Σίγουρα ένα υπέροχο πρελούδιο πριν κυκλοφορήσει το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Harry Potter and the Deathly Hallows". Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Αυγούστου.

5 ουρλιαχτά:

  • relative_stranger said...

    Αχ αυτά τα camcoders στη σκοτεινή αίθουσα.
    Ανυπομονώ τρελά να τη δω. Ειδικά τώρα που είπες ότι επικεντρώνεται στους χαρακτήρες.

    Anilikos said...

    Η Umbridge μπορώ να πω ότι ήταν άκρως πετυχημένη. Αφού στο τέλος ήθελα να σηκωθώ να τη χτυπήσω! Τόσο μου την είχε δώσει :Ρ

    Ας σε ρωτήσω κι εδώ :Ρ
    Το 7ο βιβλίο, που βγαίνει τη Παρασκευή, μήπως ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμο Ελληνιστί καθότι με έχουν φάει κάτι φίλες;

    Anonymous said...

    Egw pantws to exw pro-paraggeilei apo tin selida tou papasotiriou. sto stelnei akrivws ti mera pou kykloforei! (toulaxiston etsi leei)

    Anonymous said...

    Aaaa.. ti vlakas den eida to ellinisti.
    Oi ekdoseis "psyxogios" exoun pei pws 3 noemvriou kykloforoun sta ellinika. Alla auto mporei kallista na allaksei. Omws 3 noemvriou eipan.

    Strahd said...

    Ναι 3/11 βγαίνει... ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ... ΜΕ ΧΑΝΕΤΕΕΕΕΕ!!!