Sunday 15 July 2007

Το Κάκιστο

Ήταν μια όμορφη νύχτα του Ιουλίου. Μια παρέα αποφάσησε να πάρει μια ταινία από το πλησιέστερο video club για να περάσει καλά και με χαβαλέ η νύχτα. Φτάνοντας στο σπίτι ετοίμασαν ατμόσφαιρα, άνοιξαν το μπουκάλι με το λευκό κρασί, κάθησαν αναπαυτικά στην πολυθρόνα και πάτησαν το play στο DVD player... Αυτό που ακολούθησε ήταν το... χάος!!

Η ταινία πρόκειται για την πρώτη, αν δεν κάνω λάθος, splatter ταινία ελληνικής παραγωγής με τίτλο "Το Κακό". Στην Αθήνα, κάποιοι εργάτες ανακαλύπτουν μια νέα σπηλιά (σύραγγα -- whatever) και ελευθερώνουν το απόλυτο κακό, όπου και τους κυριεύει. Σίγα σιγά όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας μεταμορφώνονται σε αιμοδαψή ζόμπι που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να φάνε τους ζωντανούς. Το σοκ της παρέας ήταν μεγάλο! Οι εικόνες που διαδέχονταν η μια την άλλη ήταν απερίγραπτες. Σαν να τους διαπερνούσε ηλεκτρισμός.

Ανήμποροι να αντιδράσουν, τα παιδιά από την παρέα έπιανε τον έναν μετά τον άλλον σπαστικό γέλιο, βλέποντας διαμελισμένα πτώματα, ζόμπι να ξεσκίζουν τις σάρκες, τους "ζωντανούς" να αποκεφαλίζουν με μεγάλη ευκολία τους ζωντανούς νεκρούς καθώς το αίμα έρρεε αύθονο. Οι ατάκες πραγματικά αφοπλιστικές, σε έκαναν να αναρωτίεσαι αν υπήρχε όντως σενάριο ή ο σκηνοθέτης τους είπε να αυτοσχεδιάζουν καθώς έτρεχαν από εδώ κι από εκεί ανούσια ουρλιάζοντας.

Άδιάζοντας ήδη το πρώτο μπουκάλι κρασί μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο της ταινίας, άρχισαν να καταλαβαίνουν πως αυτή η νύχτα επρόκειτω να είναι μεγάλη σε διάρκεια. Κάθε λεπτό της ταινίας έμοιαζε να περνάει βασανιστικά και επώδυνα. Το "σπαστικό" γέλιο δεν σταματούσε καθώς οι σκηνές περνούσαν, αλλά γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο. Πληροφορίες υπάρχουν ότι κόσμος κάλεσε το 100 γιατί πίστευε πως κάποιος τρελός είχε ξεφύγει από την ψυχιατρική κλινική από το Δαφνί.

Καθώς η ταινία έφτανε στο τέλος της, το δράμα και το βασανιστήριο που περνούσαν οι 4 φίλοι, που το μόνο που ήθελαν ήταν να περάσουν μια νύχτα με χαβαλέ και γέλιο, έφτανε στο τέλος. Τελικά το μόνο "κακό" που υπάρχει σε αυτή την ταινία είναι... η ίδια η ταινία. Μπορεί να ήθελαν να μιμιθούν τις B-Splatter Movies του Hollywood αλλά, darlings, υπάρχει διαφορά από την μια b-ικουλιά στην άλλη. Και "Το Κακό" ανοίκει στο κατακάθι αυτών των είδους των ταινιών. Μάλλον ο ελληνικός κινηματογράφος δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιου είδους... "ταινίες". Ο Θεός να την κάνει δηλαδή...

9 ουρλιαχτά:

  • Mirela and Soula said...

    Σκύλα!!!
    Να μιλάς για "τρεις" φιλους κι όχι τέσσερεις! Εμένα μου άρεσε το ταινιάκι!!!
    χρουμφ!
    Mirela

    Strahd said...

    Έστω 3 φίλους... και μια μαζόχα....


    Χιχιχιχιχιχι... :P

    Anonymous said...

    Ταινία το λέμε τώρα ή ήταν καμία συνάντηση "παλιών συμμαθητών" όπως στο ημερολόγιο της αθώας κοπελιάς; Παλιοσάτυρε!

    Strahd said...

    @dimos

    Nten gkantalampaino ti les karntia mou... :P

    Mirela and Soula said...

    Πορνίδια...!
    Μιρέλα ΚΑΙ Σούλα

    Anonymous said...

    δεν έχω δει το ταινιάκι αλλά και απο τα λεγόμενα φίλων μου που το παρακολουθήσαν στο σινεμα΄πρέπει να πρόκειται για τρελή μούφα

    Strahd said...

    Τελικά για χαβαλέ την είχαμε πάρει αλλά το σοκ ήταν μεγάλο... :P

    relative_stranger said...

    Η ταινία είναι ότι να ναι. Πάντως για τα ελληνικά δεδομένα πρωτότυπη αν μη τι άλλο.
    Ελπίζω στο μέλλον με σενάριο...

    alximist said...

    Thn epomenh fora na deite to The attack of the giant mussakas...