Sunday 8 July 2007

Και ο Διάβολος Φοράει... Πράντα

Αφεντικά από την Κόλαση... Στην κυριολεξία. Σε πόσους από εμάς δεν έχει τύχει να περνάμε τα πάνδινα από τα αφεντικά μας; Και σας φέρνω το παρακάτω απλό παράδειγμα. Μικρή δεσποινίς, ετών 20φεύγα, έρχεται στην σκληρή και ψυχρή μεγαλούπολη να διαπρεύσει και να πετύχει. Τα όνειρα της μεγάλα! Έτσι πάει και ξεκινάει να βρει την δουλειά των ονείρων της. Ψάχνει σε διάφορες αγγελίες και τελικά το μάτι της πέφτει στην παρακάτω:

"Μεγάλη και γνωστή εταιρεία στον οίκο της μόδας ζητάει γραμμάτεα για ολική απασχόληση. Μισθός... ικανοποιητικός. Ιδιαίτερες γνώσεις ΔΕΝ απαιτούνται. ΑΡΙΣΤΕΣ συνθήκες εργασίας και δυνατότητα εξέλιξης."

...ΑΡΙΣΤΕΣ συνθήκες εργασίας και δυνατότητα εξέλιξης. Αυτό είναι που της έμεινε στο μυαλό και είπε ότι μάλλον είναι καιρός να δοκιμάσει την τύχη της. Και έτσι πάει. Και την κερδίζει την θέση της με το σπαθί της. Αλλά μάλλον έγινε ένα μικρό τοοοοόσο δα τυπογραφικό λάθος στην αγγελία. Οι άριστες συνθήκες εργασίας δεν ισχύουν, εκτός και αν εννοούσε άριστες συνθήκες Κόλασης, μια και το αφεντικό είναι η Σκύλα και η Χάριβδη σε ένα. Πως καταφέρνεις να την αντιμετωπίσεις; Της φτύνεις καθημερινά στον καφέ; Ή απλά πρέπει να γίνεις κι εσύ ένα τέρας αλλά τέρας υπομονής; Και έτσι η μικρή ηρωίδα μας από μικρή και άβγαλτη χωριατοπούλα που έτρεχε στου κήπους και στους αγρούς τραγουδώντας "Ένα νερό κυρα Βαγγελιό", τώρα ψήνετε στον χώρο της εργασίας για ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της δουλειάς της, και σε έναν μεγάλο βαθμό, στις δυσκολίες της ζωής.

Το θέμα είναι βέβαια πως πολλοί δεν το αντέχουν. Πολλοί χάνουν την υπομονή τους και παραιτούνται. Και χάνουν την μάχη με τον Μεγάλο Κακό της ιστορίας, του Αφεντικου. Που εδώ έχει αντικαταστήσει τον Μεγάλο Δράκο από τα παραμύθια που ακούγαμε μικροί, κι εμείς σαν σύγχρονοι ιππότες προσπαθούμε να "νικήσουμε". Τελικά, τα παραμύθια θα αλλάξουν σε λίγο καιρό μου φαίνεται... Όπου ο καλός και αγαθός ιππότης θα πάει να σώσει την πριγκιποπούλα από τα δεσμά του ουρανοξύστη του κακού και αιμοδαψή αφεντικού που την κρατάει για υπερορίες!!

Πως όμως μπορεί να νικήσει αυτό το τρομαχτικό πλάσμα που λέγεται αφεντικό; Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο στάνταρ εγχειρίδιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υπομονή, Evian και πολλές ώρες ψυχανάλησης... Αλλά, εντάξει, δεν είναι και όλα τα αφεντικά έτσι. Και αν βρούμε την dream job μαζί με ένα τέτοιο αφεντικό, τότε έχουμε χτυπήσει jackpot.

Καλή επιτυχία... Σε όλους μας :)

4 ουρλιαχτά:

  • relative_stranger said...

    Εκτός από υπομονή και Evian νομίζω χρειάζεται και λίγο γλύψιμο. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό....

    Strahd said...

    Δεν έχεις και άδικο... Αλλά αν είναι σαν την Μιράντα από την ταινία τότε δεν νομίζω να πετυχαίνει το γλύψιμο. Μόνο υπομονή... :P Άντε και καμιά ψυχανάληση μετά.... χιχιχιχι...

    Geo said...

    Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο ;)

    Strahd said...

    @ βορέας

    Δηλαδή;