Friday 27 July 2007

Μπαμπά, Τι Έκανες Στα 70's;

"Speed"... "Crush"... "Gone in 60 Seconds" (the original, not the Angelina Jolie shit)... Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες; Αυτοκίνητα! Ταχύτητα! Ένταση!! Και σεξ... Ο "θεός" Quentin Tarantino κατάφερε να τα συνδιάσει όλα αυτά με μοναδικό τρόπο στην δική του ταινία από το "Grindhouse" με τίτλο "Death Proof". 8 bitches ετοιμάζονται να γνωρίσουν 1 επικίνδυνο άντρα και το θανατηφόρο του αυτοκίνητο το "Αλεξιθάνατο" και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Μετά από μια αρκετά μεγάλη απουσία από τα κινηματογραφικά δρώμενα, ο Tarantino επιστρέφει με τρελά κέφια. Αν και εκτυλίσεται στο σήμερα, η ατμόσφαιρα παραμένει τελείως 70's (η αγαπημένη από ότι φαίνεται του Tarantino μιας και την χρησιμοποιεί στις περισσότερες ταινίες του) και καταφέρνει να μας δείξει ότι το στυλ των ταινιών αυτό δεν είναι νεκρό. This is trash with style baby... Get used to it!

Για τον φαν του Tarantino και τέτοιων είδους ταινιών (κυρίως θριλεράκια δεκαετίας του 70), το "Death Proof" είναι ο παράδεισος. True bliss...!! Τα έχει όλα: γκόμενες έτοιμες για όλα, γρήγορα αυτοκίνητα, αίμα, βια, γρήγορα αυτοκίνητα, και ακόμα περισσότερες γκόμενες έτοιμες για όλα. Όπως πάντα υπάρχει και μια σκηνή "αναφοράς", όπως και σε κάθε ταινία του Tarantino, κι εδώ είναι η σύγκρουση των δυο αυτοκινήτων στην μέση της ταινίας. Uber cool σκηνοθετημένη και άκρως διασκεδαστική! Όπως και να το κάνουμε, Τarantino και "uber cool" είναι δυο ταυτόσημες έννοιες. Ας μην γελιώμαστε.

Και όπως λέει και ο αφηγητής στην ταινία "Faster, Pussycat! Kill! Kill!":

"Ladies and gentlemen - welcome to violence!"


It's a Chick Habit...


0 ουρλιαχτά: