Wednesday 28 March 2007

Final Fantasy XII - The Soundtracks



Εδώ και κάμποσο καιρό ακούω το soundtrack του Final Fantasy XII σε σύνθεση Hitoshi Sakimoto (崎元 仁) και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις μέχρι στιγμής. 4 CD σε ένα πολυτελέστατο DVD case με ένα βιβλιαράκι 28 σελίδων που περιέχει συνεντεύξεις και φωτογραφίες από το παιχνίδι. Το soundtrack μπορεί να μην φτάνει τα αριστουργήματα που έχει γράψει ο Nobuo Uematsu (植松 伸夫) στα προηγούμενα Final Fantasy, αλλά κι αυτό καταφέρνει να μαγέψει με το δικό του στύλ. Περίεχει κάποια πολύ όμορφα θέματα, όπως αυτό της Πριγκίπισας Ashe, το θέμα από το Rabanastre, το Destiny's Theme και το Imperial Theme. Φυσικά, όπως και τις προηγούμενες φορές, το τραγούδι και κεντρικό θέμα του Final Fantasy ΧΙΙ, Kiss Me Good-Bye, απλά σε μαγεύει. Η σύνθεση του τραγουδιού έχει γίνει από τον Nobuo Uematsu (όπου είναι και η μοναδική συνεισφορά του εδώ) και σε έκτελεση από την αμερικανογιαπωνέζα Angela Aki (アンジェラ・アキ).





Eπίσης παράλληλα με αυτό έχει κυκλοφορήσει και ένα Symphonic Poem από τον Taro Hakase (葉加瀬太郎) διάρκειας 8 και κάτι λεπτών σε εκτέλεση της London Philharmonic Orchestra. Χωρισμένο σε 5 μέρη, το ποιήμα της Ελπίδας όπως έχει ονομαστεί, είναι βασισμένο στην ελπίδα των επαναστατών να ρίξουν την Αυτοκρατορία (πολύ Star Wars μου έχει θυμίσει το σενάριο γενικά), και είναι η πρώτη δουλειά του Hakase μετά από 5 χρόνια. Αξίζει να την ακούσετε και να απολαύσετε μερικά λεπτά μουσικής μαγείας.

3 ουρλιαχτά:

  • Geo said...

    Εγώ να πω την αμαρτία μου ακόμη το FFXII ακόμη από τότε που το πήρα έμεινε στο ράφι και δεν το έχω παίξει ούτε μια φορά ακόμη... Ντροπή μου ξέρω...

    Strahd said...

    Shame on yououououououou!!! :P

    Anonymous said...

    Great work.